Spoj bogate tradicije utkane u ovaj kraj i svjetski priznate gourmet ponude još jednom će pobuditi sva naša osjetila. Ujedno će i otkriti zašto je Istra iz godine u godinu nezaobilazna destinacija brojnih putopisaca i posjetitelja. Želite li doživjeti autohtonu Istru i okusiti bogatu istarsku tradiciju na pjatu, posjetite “Tradizione a tavola: jela iz pinjate”.
Sve ljubitelje istarske kuhinje i autohtonih, tradicionalno pripremljenih jela od 15. do 29. ožujka ponovno očekuju iznenađenja na pjatima lokalnih konoba na području Bala, Kanfanara i Svetvinčenta. Jedinstveni, sad već dobro poznati događaj “Tradizione a tavola: jela iz pinjate” otvorit će ovogodišnju istarsku gourmet sezonu. Posjetitelji će imati priliku uživati u brojim autohtonim istarskim jelima spremljenima na tradicionalan način.
Bogata ponuda “jela iz pinjate”
Njegujući bogatu tradiciju kraja i domaće namirnice, konobe Klarići, OPG Ondina, Mrgani 42, Kod Kancelira i Izletište Pekici i ovog proljeća pripremaju ukusna i maštovita jela, na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana.
Iskušajte tradicionalnu istarsku paštu – pljukance, fuže, njoke i raviole s raznim domaćim sastojcima od sira do kokoške. Nemojte zaboraviti na istarski pršut i ovčji sir te nadaleko poznate fritule i kroštule. Posjetitelji će imati priliku kušati i razne priloge s mnoštvom samoniklog bilja. Isprobajte i veliki izbor domaćih vina istarskih vinara koja se savršeno sljubljuju s okusima tradicionalnih istarskih jela.
Gourmet događaj “Tradizione a tavola: jela iz pinjate” prepun je mirisa i okusa koji nas vraćaju u prošla, jednostavnija vremena. Vremena kada su se obitelji s radošću okupljale oko stola, uživajući u zajedničkom druženju i iskustvu dobre hrane.
Ova manifestacija samo je jedan od brojnih događanja koji kontinuirano obogaćuju ponudu Istre. Time jačaju njenu poziciju vrhunske gourmet destinacije koja je već prepoznata diljem svijeta.
Foto: Maja Danica Pečanić