Jesen u Međimurju: Škola trčanja u vinogradu

Međimurje je posebno atraktivno u svim paletama koje donosi jesen, a nakon Martinja i zanimljivog traila kroz vinograd sada su vinogradi i međimurski bregi mjesto na kojem možete učiti trčati i trenirati trčanje.

Interesa za trening trčanja u Međimurju ne nedostaje pa su termini brzo popunjeni i ostala su tek dva na raspolaganju i to 20. studeni i 11. prosinac. Ako ste za školu trčanja u vinogradu i međimurskim bregima trebate biti brzi s prijavom.

Upravo u vinogradu Vinske kuće Hažić održava se i jedinstvena i vrlo atraktivna utrka Gorički trail i to, pogađate, vinogradom i to vrlo strmim terenom vinove loze. Ove godine u rujnu kroz gorice je trčalo preko 50 natjecatelja, od najmlađih do najstarijih. Podijelili su natjecatelji među sobom titule Goričkog moža, Goričke žene te nove kategorije a to je Goričko dete. Oni najmlađi imali su po prvi puta priliku priključiti se utrci i iskušati se u “bežanju po goricama”.

Međimurska vinska priča

Uzgoj vinove loze, proizvodnja i briga o vinu na ovom su prostoru poznati od antičkog doba. Značajniji razvoj vinogradarstva prepoznaje se početkom 1990-ih. Njegovi nositelji su uglavnom obiteljska gospodarstva koja iz svojih vinskih podruma u Hrvatsku i svijet šalju vina iznimne kvalitete i prepoznatljivih kontinentalnih nota. U proizvodnji se od bijelih sorti ističu preporučene sorte poput graševine, rajnskog rizlinga, moslavca, chardonnayja, sauvignona bijelog, traminca te muškata žutog.

Od crvenih vina koja će vam ostati u sjećanju su pinot crni i cabernet sauvignon. Autohtona međimurska sorta vina pušipel osvaja bojom, mirisom i okusom. Proizvodi se iz bijele vinske sorte grožđa moslavac. Međimurski vinari ponosno ga pakiraju u posebne boce, a prilikom posjeta nekoj od vinarija svakako ga isprobajte.

Međimurska Vinska cesta osmišljena je upravo sa svrhom približavanja međimurskih vina, koja obuhvaća put duži od 30 kilometara na kojem u tridesetak kušaonica možete degustirati vrhunska vina, od kojih su neka i dobitnici prestižne vinske nagrade Decanter.

Vinska kuća Hažić tijekom cijele godine drži otvorenim osim vrata vinskog podruma i vinograda i vrata jedinstvenog prvog hrvatskog Vinskog kampa. Smještaj ovdje možete potražiti u mobilnoj kućici ili na parceli vinskog kampa i istražiti jesensku atmosferu gornjeg Međimurja uz atraktivne outdoor sadržaje i vrhunsku eno gastro ponudu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.