Sve je spremno – od petka u gradu podno Kleka počinje uzbudljivo jesensko izdanje Ogulinskog festivala bajke

Ovoga petka u Ogulinu počinje drugo izdanje 18. Ogulinskog festivala bajke. Ovaj omiljeni dječji festival u grad pod Klekom svaki puta privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i regije, a sada će još jednom ove godine u čarobni Ogulin unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, rođene upravo u ovome gradu.

Ova kulturno-turistička manifestacija tako će tijekom tri dana trajanja, točnije od 8. do 10. rujna, Ogulin transformirati u centar zbivanja prepun zabave, bajkovitih umjetničkih izričaja te bogatog kulturnog programa za djecu, mlade i odrasle.

jesenski festival bajke

Program svakoga dana započinje već u 10 sati tradicionalnim polaganjem vozačke dozvole za letenje na metli, nakon čega slijede zanimljive kreativne radionice, predstave, animacije, oslikavanje lica. Tu je i neizostavno pripovijedanje bajki koje se naprosto ne propušta tako da sadržaja jednostavno ne nedostaje. Sve se odvija na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena – Neva Nevičica, Potjeh, Regoč, Stribor, Đulin vrt, Jagor i Kosjenka.

Uzbudljivi doživljaji za svakoga tko se upusti u čarobni svijet bajki

Jesenski program obilježit će i nezaboravan koncert za djecu pod nazivom „Kišni razdraganci“ čiji su autori Mrle iz legendarnog glazbenog sastava Let 3 i njegova supruga Ivanka Mazurkijević. Uz sve navedeno Ogulin skriva još mnoštvo svojih čari kao što su pokretni photo pointovi, izložba ptica, te veselo festivalsko putovanje na vlakiću Bubi koje djeca obožavaju.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici.

jesenski festival bajke

Ono što mališani jako vole je ujedno i ono po čemu je ovaj festival uistinu poseban je pripovijedanje bajki. Na jesenskom izdanju festivala djeca će slušati “La legende du Merlin” profesionalnog pripovjedača iz Francuske Nicolasa Mezzalira, “Bajkopripovjedalicu” Ane Bilić iz Šibenika, “Čarobne riječi vile Kosjenke” koje će ispričati Udruga žena Ogulin, najljepše narodne bajke domaćice Sabine Gvozdić, “Putovanje iza zrcala” Andreje Krenek iz Velike Gorice i mnoge druge.

Tu priča još uvijek ne završava pa će tako svi koji dođu u grad podno Kleka otkriti još mnoštvo ogulinskih čari, kao što su pokretni photo pointovi, izložba ptica, veselo festivalsko putovanje na vlakiću Bubi i naravno, tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli bez čega niti jedno dijete, ali i odrasli, ne napuštaju bajkoviti Ogulin.

ogulin

Autor fotografija: Karlo Pavlić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.