Eat Pannonia: Još bogatija slavonska gastro ponuda

Slavonska daska, lovački gulaš, pogačice s čvarcima, jabuka u šlafroku… samo su neki od specijaliteta koji su pripremljeni u sklopu prvog ciklusa gastronomskih radionica programa Gourmet Akademije.

Nastavak je to projekta “Pannonia Gourmet” na Šokačkom stanu u Vinkovcima započetog prije dvije godine. Cilj mu je razvijanje inovativnog i integriranog turističkog proizvoda i promicanje regionalnog gurmanskog turizma.

Radi se o projektu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura. Projekt je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije sa 65%, a cilj bi se trebao ostvariti stvaranjem zajedničkog brenda “Eat Pannonia”.

Novorazvijeni turistički proizvodi promovirali bi se kroz dva gastronomska centra, u Vrdniku u Vojvodini i u Vinkovcima. Kroz tri dana trajanja radionica u Vinkovcima specijalitete je spravljalo ukupno 20 sudionika, po deset iz Novog Sada i Vinkovaca.

gourmet akademija vinkovci

Glavna svrha Gourmet akademije je povećanje kapaciteta domaćih pružatelja usluga i proizvoda u cilju rasta kvalitete turističkih i ugostiteljskih usluga u prekograničnoj regiji. Program je bio namijenjen vlasnicima ugostiteljskih objekata, kako poslodavcima tako i njihovim zaposlenicima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ostalim dionicima uključenima u turizam i ugostiteljstvo u regiji.

Sljedeća dva ciklusa radionica Gourmet akademije uskoro će biti održana u Vrdniku u Srbiji, a četvrti i završni ciklus održat će se u Vinkovcima.

Izvor i fotografije: Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.