Jubilarni WineOs: Deseto izdanje najveće vinske manifestacije hrvatskog istoka održava se 10. i 11. siječnja 2025.

Jubilarni WineOs, Međunarodni sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 10. i 11. siječnja 2025. godine u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

jubilarni wineos

Deseto izdanje vinskog spektakla u Osijeku službeno je započelo tajnom degustacijom za pedesetak predstavnika javnog života u svim sferama koji su uživali u probranim vinima po odabiru Graševine Croatice.

WineOS je središnja i najveća vinska manifestacija istočne Hrvatske te jedan od tri najveća događaja ove vrste u državi. Održava se u vrijeme kada nema vinskih sadržaja u cijeloj široj regiji te je stoga veliki mamac za izlagače, vlasnike i managere restorana i hotelskih kuća iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Prema najavama ovo će biti najveći sajam do sada. Predstavit će se oko 150 izlagača s preko 800 etiketa pića, a među njima naći će se brojni gosti iz Hrvatske i inozemstva.

wineos
Foto: Mario Jukić

O uspješnosti osječkog vinskog sajma možda najbolje govore prošlogodišnje brojke kada je u svom devetom izdanju WineOs okupio preko 130 izlagača i više od 4000 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola… Posjetitelji su koristili više od 4500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića, popijeno je oko 3000 litara vode i potrošena je tona leda.

Radionice i po prvi puta eno-gastro kviz

Ove godine jubilarni WineOS za posjetitelje je pripremio masterclass radionice koje će održati novinarsko – sommelierski dvojac Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin. U planu je ukupno šest masterclass radionica, tri u petak 10. siječnja te isto toliko drugog dana sajma, 11. siječnja.

Osim Masterclass radionica, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih “Wine & Dine” radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane.

Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

U gastronomskom dijelu sajma i ove će godine na glavnoj pozornici vrhunski chefovi pripremati bogatu ponudu hrane koja će zadovoljiti i najistančanija nepca – od tradicionalnih specijaliteta preko modernih kulinarskih kreacija do ponekog gastro iznenađenja. Osim toga i dio izlagača predstavit će raznovrsne gastronomske užitke koje možete kušati i isprobati.

wineos 2024
WineOs 2024., foto: Mario Jukić

U sklopu desetog WineOS-a po prvi put održat će se eno-gastro kviz, a kreirat će ga i voditi poznati “lovac” s malih ekrana Dean Kotiga. Kviz je na programu u subotu 11. siječnja u 19 sati.

Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.