Kalendar praznika i blagdana u 2024. – dobra prilika za nekoliko produženih vikenda

Dobra putovanja uvijek počinju dobrim istraživanjem. Važan je podatak koliko vam slobodnih dana treba za određeno putovanje i koliko neradnih dana je na raspolaganju. Kako biste se na vrijeme i što bolje pripremili, donosimo vam kalendar praznika i blagdana za 2024. godinu.

aviolinije sezona

Iduća godina ima dobrih prigoda za spajanje vikenda i praznika, a brižljivim planiranjem uvijek se može uz manje dana godišnjeg odmora dobiti veći broj slobodnih dana za putovanje koje ste planirali. Primjerice već ova Nova godina donosi mogućnost produženog vikenda pa možete tri dana provesti na novogodišnjem odmoru i na najbolji mogući uz neradan ponedjeljak zakoračiti u 2024. godinu.

Produženi vikendi krajem svibnja, ali i u kolovozu i studenom

Na skijanje ili odmor u nekoj od kuća okruženih samo prirodom u primjerice Gorskom kotaru ili u Zagorju, Međimurju i Slavoniji možete i nakon Bogojavljanja odnosno Sveta tri kralja, ako primjerice uzmete slobodan petak možete odmoriti 3 dana.

Praznik Rada je srijeda što nas ograničava u spajanjima i kombinacijama bez korištenja godišnjih odmora, ali Dan državnosti pada na četvrtak što nam ipak daje mogućnost produženog vikenda krajem svibnja. More je početkom lipnja poseban doživljaj i uvertira u novu turističku sezonu.

Kalendar praznika i blagdana 2021.

Dobra prilika za spajanje i produženje ljetovanja otvara se i u kolovozu jer imamo jedan neradan ponedjeljak 05. kolovoza i eto produženog vikenda. Blagdan Velike Gospe pada na četvrtak pa uz jedan dan godišnjeg odmora možete još 5 dana na ljetovanje.

U studenom imamo slobodan petak za blagdan Svih svetih što nam daje još jedan produženi vikend za ljubitelje putovanja. U studenom Dan sjećanja na žrtvu Vukovara je ponedjeljak i evo prilike za produženi vikend u Slavoniji.

Božić 2024. pada na srijedu i imamo dva slobodna dana, a uz dan godišnjeg odmora u petak božićni praznici mogu trajati pet dana i ako niste školarac. Ovdje već krećemo razmišljati o 2025. godini, a to je još daleko za planove.

Kalendar praznika i blagdana za 2024. godinu

1. siječnjaponedjeljakNova Godina
6. siječnjasubotaSveta tri kralja
31. ožujkanedjeljaUskrs
1. travnjaponedjeljakUskrsni ponedjeljak
1. svibnjasrijedaPraznik rada
30. svibnjačetvrtakTijelovo
30. svibnjačetvrtakDan državnosti
22. lipnjasubotaDan antifašističke borbe
5. kolovozaponedjeljakDan domovinske zahvalnosti
15. kolovozačetvrtakVelika Gospa
1. studenogapetakDan svih svetih
18. studenogaponedjeljakDan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
25. prosincasrijedaBožić
26. prosincačetvrtakSveti Stjepan

Planiranje putovanja bilo produženih vikenda ili dužih putovanja može početi… Sezona lova na slobodne dane je otvorena, a prilika iduće godine ima dovoljno. Sad nam samo ostaje svoj godišnji odmor prilagoditi neradnim danima.

Foto:Pixabay.com

MeđimurjeZagorje, Slavonija, BaranjaMoslavinaLikaGorski kotarZagrebački zeleni prsten… koju god destinaciju odaberete za putovanje nećete pogriješiti. Produženi vikend na Plitvicama ili Krki, Velebitu ili Papuku, Iloku ili Bilogori, Osijeku ili Varaždinu ili našoj metropoli Zagrebu… nije lak izbor, ali planiranje putovanja veseli i one najzahtjevnije. Započnite planirati. Iznenadite sebe posjetom destinacijama u kojima još iz nekog razloga niste bili. Istražite Hrvatsku!

U skladu sa kalendarima turistički djelatnici mogu pripremiti programe i ponude prilagođene razdoblju u kojem postoji potencijal za dolazak. Naime, praksa vezivanja praznika odnosno blagdana i vikenda osim u Hrvatskoj uobičajena je u većini zemalja Europe, dok je ciljna skupina obitelji s djecom osobito motivirana putovati u razdobljima školskih praznika.

Fotografije: Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.