Kalendar praznika i blagdana 2022. – Dobra prilika za nekoliko produženih vikenda

Dobra putovanja uvijek počinju dobrim istraživanjem. Važan je podatak koliko vam slobodnih dana treba za određeno putovanje. Kako biste se na vrijeme i što bolje pripremili, donosimo vam kalendar praznika i blagdana za 2022. godinu.

Iduća godina nije baš idealna godina za spajanje vikenda i praznika, no brižljivim planiranjem uvijek se može uz manje dana godišnjeg odmora dobiti veći broj slobodnih dana za putovanje koje ste planirali.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Primjerice već ova nova godina donosi mogućnost produženog vikenda i uz jedan dan godišnjeg odmora možete tri dana provesti na novogodišnjem odmoru i na najbolji mogući način zakoračiti u 2022. godinu.

LIPANJ I KOLOVOZ DONOSE DODATNE DANE ZA LJETOVANJE

Na skijanje ili odmor u nekoj od kuća okruženih samo prirodom u primjerice Gorskom kotaru ili u Zagorju možete i nakon Bogojavljanja odnosno Sveta tri kralja kada pak za 2 dana godišnjeg odmora možete odmoriti pet dana.

Praznik Rada je nedjelja što nas ograničava u spajanjima i kombinacijama, ali Dan državnosti pada na ponedjeljak što nam ipak daje mogućnost produženog vikenda krajem svibnja. Lipanj može dobro započeti ako Tijelovo je u četvrtak i uz jedan dan godišnjeg spojite lijep produženi vikend, a more početkom lipnja je ipak poseban doživljaj i uvertira u, nadamo se, normalnu turističku sezonu. I kraj lipnja donosi mogućnost ljetovanja od devet dana uz uzimanje tek 4 dana godišnjeg odmora.

Dobra prilika za spajanje i produženje ljetovanja otvara se i u kolovozu jer imamo jedan neradan petak i eto produženog vikenda i još 3 dana ljetovanja, ali i na Veliku Gospu slobodan ponedjeljak i evo još jednog vikenda za more. U studenom imamo slobodan utorak za blagdan Svih svetih što uz jedan dan godišnjeg čini jedan lijepi četverodnevni put ili produženi vikend. U studenom Dan sjećanja je petak i evo vikenda u Slavoniji.

Božić 2022. pada na nedjelju pa nam je pondjeljak neradan i tu već krećemo razmišljati o 2023. godini, a to je još daleko za planove u post pandemijsko vrijeme.

KALENDAR PRAZNIKA I BLAGDANA ZA 2022. GODINU

 • 1.1. – Nova godina subota
 • 6.1. – Sveta tri kralja četvrtak
 • 17.4. -Uskrs
 • 18.4. – Uskrsni ponedjeljak
 • 1.5. – Praznik rada nedjelja
 • 30.5. – Dan državnosti ponedjeljak
 • 16.6. – Tijelovo četvrtak
 • 22.06. – Dan antifašističke borbe srijeda
 • 5.8. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja petak
 • 15.8. – Velika Gospa ponedjeljak
 • 1.11. – Dan svih svetih utorak
 • 18.11. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata petak
 • 25.12. – Božić nedjelja
 • 26.12. – Sveti Stjepan ponedjeljak

Kalendar praznika i blagdana na emitivnim tržištima

Dobra sezona uvijek počinje dobrom pripremom, a da bi se što bolje pripremili, donosimo vam popis praznika i blagdana na emitivnim tržištima za 2022. godinu za sve koji se bave turizmom.

S ciljem pomoći u poslovnom planiranju vezanom uz razdoblja godine tijekom kojih je s emitivnih tržišta moguće očekivati povećanje broja emitivnih turističkih putovanja izrađen je kalendar državnih praznika/blagdana/školskih praznika za 24 značajnija tržišta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

PRILOG: Kalendar praznika i blagdana na emitivnim tržištia 2022.

U skladu sa kalendarima, moguće je pripremiti programe i ponude prilagođene razdoblju u kojem postoji potencijal da turisti ovih zemalja krenu na putovanja u inozemstvo i to baš u Lijepu našu. Naime, praksa vezivanja praznika odnosno blagdana i vikenda uobičajena je u većini zemalja Europe, dok je ciljna skupina obitelji s djecom osobito motivirana putovati u razdobljima školskih praznika.

Fotografije: Pixabay.com

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.