Kalendar praznika i blagdana 2022. – Dobra prilika za nekoliko produženih vikenda

Dobra putovanja uvijek počinju dobrim istraživanjem. Važan je podatak koliko vam slobodnih dana treba za određeno putovanje. Kako biste se na vrijeme i što bolje pripremili, donosimo vam kalendar praznika i blagdana za 2022. godinu.

Iduća godina nije baš idealna godina za spajanje vikenda i praznika, no brižljivim planiranjem uvijek se može uz manje dana godišnjeg odmora dobiti veći broj slobodnih dana za putovanje koje ste planirali.

Primjerice već ova nova godina donosi mogućnost produženog vikenda i uz jedan dan godišnjeg odmora možete tri dana provesti na novogodišnjem odmoru i na najbolji mogući način zakoračiti u 2022. godinu.

LIPANJ I KOLOVOZ DONOSE DODATNE DANE ZA LJETOVANJE

Na skijanje ili odmor u nekoj od kuća okruženih samo prirodom u primjerice Gorskom kotaru ili u Zagorju možete i nakon Bogojavljanja odnosno Sveta tri kralja kada pak za 2 dana godišnjeg odmora možete odmoriti pet dana.

Praznik Rada je nedjelja što nas ograničava u spajanjima i kombinacijama, ali Dan državnosti pada na ponedjeljak što nam ipak daje mogućnost produženog vikenda krajem svibnja. Lipanj može dobro započeti ako Tijelovo je u četvrtak i uz jedan dan godišnjeg spojite lijep produženi vikend, a more početkom lipnja je ipak poseban doživljaj i uvertira u, nadamo se, normalnu turističku sezonu. I kraj lipnja donosi mogućnost ljetovanja od devet dana uz uzimanje tek 4 dana godišnjeg odmora.

Dobra prilika za spajanje i produženje ljetovanja otvara se i u kolovozu jer imamo jedan neradan petak i eto produženog vikenda i još 3 dana ljetovanja, ali i na Veliku Gospu slobodan ponedjeljak i evo još jednog vikenda za more. U studenom imamo slobodan utorak za blagdan Svih svetih što uz jedan dan godišnjeg čini jedan lijepi četverodnevni put ili produženi vikend. U studenom Dan sjećanja je petak i evo vikenda u Slavoniji.

Božić 2022. pada na nedjelju pa nam je pondjeljak neradan i tu već krećemo razmišljati o 2023. godini, a to je još daleko za planove u post pandemijsko vrijeme.

KALENDAR PRAZNIKA I BLAGDANA ZA 2022. GODINU

 • 1.1. – Nova godina subota
 • 6.1. – Sveta tri kralja četvrtak
 • 17.4. -Uskrs
 • 18.4. – Uskrsni ponedjeljak
 • 1.5. – Praznik rada nedjelja
 • 30.5. – Dan državnosti ponedjeljak
 • 16.6. – Tijelovo četvrtak
 • 22.06. – Dan antifašističke borbe srijeda
 • 5.8. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja petak
 • 15.8. – Velika Gospa ponedjeljak
 • 1.11. – Dan svih svetih utorak
 • 18.11. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata petak
 • 25.12. – Božić nedjelja
 • 26.12. – Sveti Stjepan ponedjeljak

Kalendar praznika i blagdana na emitivnim tržištima

Dobra sezona uvijek počinje dobrom pripremom, a da bi se što bolje pripremili, donosimo vam popis praznika i blagdana na emitivnim tržištima za 2022. godinu za sve koji se bave turizmom.

S ciljem pomoći u poslovnom planiranju vezanom uz razdoblja godine tijekom kojih je s emitivnih tržišta moguće očekivati povećanje broja emitivnih turističkih putovanja izrađen je kalendar državnih praznika/blagdana/školskih praznika za 24 značajnija tržišta.

PRILOG: Kalendar praznika i blagdana na emitivnim tržištia 2022.

U skladu sa kalendarima, moguće je pripremiti programe i ponude prilagođene razdoblju u kojem postoji potencijal da turisti ovih zemalja krenu na putovanja u inozemstvo i to baš u Lijepu našu. Naime, praksa vezivanja praznika odnosno blagdana i vikenda uobičajena je u većini zemalja Europe, dok je ciljna skupina obitelji s djecom osobito motivirana putovati u razdobljima školskih praznika.

Fotografije: Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.