Karlovačka Aquatika bit će domaćin prve izložbe tweetova HGSS-a

“Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru” samo je jedna od poznatih rečenica, odnosno tweetova zbog kojih je Hrvatska gorska služba spašavanja jedan od najdražih komunikatora na društvenim mrežama.

aquatika hgss izložba

Ovaj, ali i druge tweetove HGSS-a moći ćete vidjeti na gostujućoj izložbi u prostoru Aquatike – slatkovodni akvarij Karlovac. Kreativnost i nesebična briga za druge zajednički su nazivnik izložbe tweetova “Trending #HGSS70”, uz naglasak na sigurnost boravka u prirodi. Izložba je organizirana u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanicom karlovac.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naziv izložbe “Trending #HGSS70” proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i “hešteg” kampanje povodom cjelogodišnje proslave 72 godine rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja, pod kojim i građani mogu čestitati ovu veliku obljetnicu spašavateljicama i spašavateljima ili se, uz sliku, prisjetiti nekih vlastitih dogodovština koje uključuju HGSS. Na samoj izložbi postavljen je i ekran koji prikazuje zanimljiv video film o HGSS Stanici Karlovac.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10.000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini, preko 1.000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi.

Svi posjetitelji Aquatike imat će priliku posjetiti ovu izložbu u sklopu razgleda akvarija u prostoru kongresne dvorane od 8. ožujka do 8. travnja 2022. godine, u radno vrijeme akvarija od 9 do 17 sati.

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac promiče prirodna bogatstva naših rijeka i jezera, ali i potiče boravak u prirodi. Potrebno je naglasiti da taj boravak treba biti prvenstveno siguran, a o svim aspektima sigurnosti tog boravka najbolje govore iskusni članovi HGSS-a i to na jedinstven, edukativan, humorističan i zabavan način upravo kroz ovu izložbu.

HGSS stanica Karlovac ovu izložbu kao i popratna događanja organizira povodom obilježavanja 40. godišnjice osnutka stanice, koja zbog epidemije nije obilježena 2020. U subotu 19. ožujka od 11 do 13 sati na trgu Aquatike bit će organizirana prezentacija opreme i aktivnosti HGSS-a tijekom koje će se građani moći upoznati s radom stanice. Za najmlađe će tijekom prezentacije biti organizirane animacijske aktivnosti, a svi zainteresirani moći će na licu mjesta dobiti najbolje savjete za siguran boravak u prirodi.

Fotografije: Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.