KulTurama: Osam različitih mjesta i osam zanimljivih priča zagrebačke okolice

Osam različitih mjesta i osam sasvim različitih priča koje će vas vratiti u prošlost i otkriti vam zanimljive povijesne detalje koje još niste imali priliku čuti. Zanimljiv poziv stiže iz zagrebačke okolice. Ako vas je poziv zaintrigirao ovoga vikenda uputite se u istraživanje zagrebačkoga kraja.

Svaki kutak ovdje krije zanimljive crtice iz povijesti i legende s kojima ćete se moći upoznati kroz zanimljive kostimirane ture i likove iz prošlosti. Vođene šetnje na rasporedu su 23. i 24. listopada i donose najbolje od svakog mjesta, a sudjelovanje u vođenim turama je besplatno uz prethodnu prijavu putem LINKA.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Krenite put Dugog Sela i saznajte kako se živjelo na dvoru grofice Drašković i njenog starijeg brata Janka Ivana Draškovića, a ako ste ljubitelj planinarenja, neka vaše odredište bude Krašić gdje uživati možete u planinarsko-interpretacijskoj šetnji Dolinom kardinala. Otkrijte neraskidivu vezu tog bajkovitog kraja i njegovih stanovnika.

Saznajte tko su čuvari baštine u Mariji Gorici i poslušajte bezvremenske junačke priče iz toga kraja, a nakon šetnje uživajte na manifestaciji Štruklijada, štrudlijada i kestenijada 2021.

Kakvu to baštinu krije Vrbovec na vrhu brežuljka otkrit će vam sluškinja Ljuba koja je nekad radila na dvoru Blandine de Piennes u vrbovečkoj kostimiranoj turi u subotu, a u nedjelju posjetite Brdovec kojim će vas provesti jedna čuvarica baštine i otkriti što sve krije ovaj slikoviti kraj.

Priliku da i vi ispišete svoju stranicu povijesti u Velikoj Gorici dobit će svi sudionici jedinstvene šetnje nekadašnjom Plemenitom općinom turopoljskom. Uz dozu mistike i tajanstvenosti postanite, krenite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine.

Djevojka Jana oživjeti će zaboravljene legende, narodne predaje i urbane mitove koje su sakupljale generacije žena njezine obitelji šetajući s vama Pisarovinom, a kako je izgledao Zaprešić nekada i kako se danas gradi njegova moderna priča, otkrit će vam djevojka Jelica, u šetnji ulicama toga grada.

KulTurama donosi najljepše priče zagrebačkog kraja, a vi ih ovog vikenda možete doživjeti i otkriti. Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta. Više o KulTurami potražite na LINKU.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.