Labin od 18.- 21. svibnja postaje mjesto kulture, humanosti i tolerancije

Jedinstven svjetski festival koji će se održati od 8. do 21. svibnja u starogradskoj jezgri Labina donosi nastupite priznatih i nagrađivanih umjetnika, a za vrijeme festivala održat će se i okrugli stol „Art is The Power of Tolerance“ s eminentnim sudionicima iz više zemalja.

Predstavljen je vrhunski program jedinstvenog svjetskog Festivala umjetnosti i tolerancije te je najavljeno kako u bogatom programu gostuju Josipa Pavičić koja će promovirati knjigu “6 milimetara” i Mia Begović s predstavom “Sve što sam prešutjela”. Festival ima i humanitarnu notu: nabavku mamografa za cijelu Labinštinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program počinje u srijedu 18.5. svečanim otvorenjem Teatrina / Malog kazališta predstavom Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci “Bonsai ima kratke grančice” i večernjim koncertom Elis Lovrić. U četvrtak će nastupiti Ansambl udaraljki Bum Bam, a Doris Karamatić, zagrebačka harfistica će otvoriti Festival programom “Me, Myself & Harp”. Večer je rezervirana za predstavu “Demokracija” u kojoj igraju Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak, nakon čega slijedi zabava uz koncert Koktel benda.

U petak u 17 sati u Gradskoj galeriji Labin gostuje Josipa Pavičić koja će promovirati knjigu “6 milimetara” u kojoj iskreno progovara o saznanju da ima karcinom dojke. Isti dan nastupit će i Mia Begović s beskrajnom duhovitom monodramom „Sve što sam prešutjela“. Program se nastavlja u subotu ujutro u okruglim stolom “Art is the Power of Tolerance”.

Subota navečer rezervirana je za predstavu “Lijevo desno glumac” Zijaha A. Sokolovića i hit predstavu “Shakespeare na Exit”. Festival će zatvoriti Glazbeni session Aleksandra Bahuna i ostalih glazbenika.

Ulaz na sve programe je besplatan, no pozivaju se posjetitelji da putem donatorskih kutija, koje će biti postavljene na svakoj lokaciji izvedbe, financijski sudjeluju u humanitarnoj akciji za nabavku mamografa.

Dobrovoljne donacije mogu se uplatiti na otvoreni žiro račun za nabavu mamografa za cijelu Labinštinu (IBAN: HR06 23400091511186983, SWIFT CODE: PBZGHR2X (za prekogranične uplate), Banka: PBZ – Privredna banka Zagreb, Model: HR00, Poziv na broj: OIB uplatitelja, Svrha: uplata za nabavu mamografa).

Izvor i foto: TZ Labin

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.