LADO Electro slavi 20 godina velikim koncertom u Tvornici kulture

Punih 20 godina projekt LADO Electro spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO na čelu s tadašnjim umjetničkim voditeljem Ivanom Ivančanom i ravnateljom Josipom Guberinom i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Album prvijenac, odmah po objavljivanju, našao se u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25. godina hrvatske samostalnosti.

LADO Electro nastupio na izložbi EXPO Dubai

Članak se nastavlja ispod oglasa

Obilježavanje 20. obljetnice LADO Electro već je započelo početkom ovog mjeseca na svjetskoj izložbi u Dubaiju. Tamo je Ansambl LADO održao nekoliko nastupa predstavljajući hrvatsku kulturu.

Povodom Nacionalnog dana Hrvatske na EXPO Dubai 2020., predstavljen je dio bogate glazbene tradicije koja je uvrštena na popis nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a. Impresivan ambijent Al Wasl Plaze naglasio je posebnost zvukova istarskog miha, međimurskih popijevki, ojkanja, klapske pjesme i nezaobilaznog bećarca.

Koncert umjetničkog projekta LADO Electro održan je na najvećoj pozornici EXPO-a, Jubilee stageu uz standardno vrhunske zvučne i svjetlosne efekte, čime je još jednom potvrđeno kako izvrsno funkcionira spoj tradicijske i suvremene umjetnosti.

Publika koncerte uživo redovito ocjenjuje kao vrhunski doživljaj i osvježenje na glazbenoj sceni, a Ladarice svojom pojavom i vokalnim mogućnostima kao i inače oduševljavaju publiku pokazujući svu moć i ljepotu hrvatskog folklora.

Novi video spot “Poskočica”

S drugog dvostrukog nosača zvuka 2.0 Memorabilium, koji sadržava više vokalnih elemenata, proizašli su singlovi i video spotovi za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se…

Kao najava velikog koncerta u Tvornici kulture objavljen je novi spot “Poskočica”. Pjesma i video spot najnoviji su singl s albuma Memorabilium 2.0. Inspirirani su tradicijskom baštinom Dalmacije, točnije dalmatinskim kolom poskočicom poznatijim pod nazivom Linđo.

Veliki obljetnički koncert LADO Electro održat će se u Tvornici kulture u subotu 26. ožujka u 20 sati.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Fotografije: Ansambl Lado/ LADO Electro

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.