Lastovo je do nedjelje otok glazbe – festival u uvali Svetog Mihaela

Lastovo.OTOKGLAZBE.2021. traje do 15. kolovoza u uvali sv. Mihovila. Festival je organiziran prema važećim epidemiološkim mjerama za kulturna događanja, pa će se tako koncerti slušati sjedeći pa za ulazak nisu potrebne Covid putovnice i negativni testovi.

Glazbeni festival LAstovo.OTOKGLAZBE. manifestacija je koja se održava još od 2000. godine. Započela je zahvaljujući entuzijazmu Kolje Petrovića i njegovog oca Boška Petrovića, velikana i začetnika hrvatske jazz glazbene scene. Iako je početnih nekoliko godina festival bio isključivo jazz karaktera kroz vrijeme se razvio u renomiran kulturni ljetni događaj sa nizom međunarodnih izvođača različitih glazbenih usmjerenja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Samo neki od njih ukupno 90-ak bili su su: Boško Petrović Sympa Jazz band, Mike Sponza Blues Band, Tony Lee King, Zdenka Kovačićek, Elvis Stanić, Carlos Catia & Boys from Brazil, Elevators, Soulfingers, Cinkuši, TBF, Šo!Mazgoon, Hladno pivo, Gego&Picigin band, Stampedo, Let3, Elemental, Edo Maajka, Rambo Amadeus, Urban&4, Belfast Food, Cubismo, Lačni Franz, Jure Pukl Group & Melissa Aldana, Vid Jamnik Trio, Ivan Bonačić Trio, Detour, RØLØ, Neno Belan i Fiumensi, Banana Zvuk i mnogi drugi, ističu na web stranicama organizatori ovog zanimljivog festivala.

Od 2018. godine organizaciju festivala preuzeo je tim udruge LA!UVO! (LAstovo!Udruga za Vidljivost Otoka!) čiji je osnovni cilj rad na vidljivosti otoka i njegovih vrijednosti kroz organizaciju različitih aktivnosti i događaja za otočane i njihove posjetitelje.

Lastovo ima 26 uvala i plaža te 200 kilometara pješačkih staza

Rimljani, koji su otok nazvali Augusta Insula, odnosno Carski otok, a zbog brojnih prirodnih ljepota i obilja morske ribe. Iako je dugačak deset, a širok manje od šest kilometara, na Lastovu se može pronaći veliki broj prirodnih plaža i skrivenih uvala, te gustih borovih šuma. Sve to, uz čisto more, više od 200 kilometara pješačkih staza i sadržaje koje nudi, privlači turiste iz cijeloga svijeta.

Na Otoku se nalazi ukupno 26 plaža i uvala. Plaže su divlje, prirodno kamenite i stjenovite, a more kristalno čisto, bistre zelenkasto plave boje što ga čini privlačnim turistima iz cijelog svijeta. Na Lastovu se nalaze i brojne konobe, kao i seoska domaćinstva, pa dobre hrane ne nedostaje. Izbor je širok, od tradicionalnih jela, odnosno morskih delicija i deserata, do jela od mesa. Što se smještajnih kapaciteta tiče, većinom se radi o privatnom smještaju; apartmani, studio apartmani, robinzonski smještaj, sobe i kuće za odmor, a tu su još i dva kampa, hotel, te svjetionici Sušac i Struga.

/// Lastovo – otok kristalnih zvijezda

Kako do Lastova?

Na web stranicama festivala objavljen je i raspored kako doći na Lastovo i uživati u dobrim zvukovima i naravno prekrasnom gotovo netaknutom otoku. Lastovo je tako ovih dana otok glazbe, a zapravo oduvijek je ovo otok glazbe, “jubavi”, zvjezdanog neba i kristalno čistog mora.

Dolazak na Lastovo moguć je tri puta dnevno.

  • Jutarnjim trajektom iz Splita u 10:15 (osim utorkom i četvrtkom kada kreće u 10:45) sa presjedanjem u Veloj Luci koji na Lastovo dolazi oko 15:30.
  • Katamaranom koji iz Splita kreće u 15:00h svaki dan te na Lastovo dolazi u 18:15.
  • Popodnevnim trajektom (direktna linija) u 17:30 iz Splita (preko Vele Luke) koji na Lastovo dolazi u 22:00.
Članak se nastavlja ispod oglasa

Povratak s Lasrova

  • Katamaranom u 4:25 s LAstova svaki dan (u Splitu je u 7:40) osim nedjelje kada s Lastova polazi u 7:00 (u Splitu je u 10:20).
  • Trajektom (direktna linija) u 4:30 s Lastova svaki dan. Dolazak u Split je u 9:00.
  • Trajektom (sa presjedanjem u Veloj Luci) u 11:15 svaki dan s Lastova koji u Split dolazi u 16:30.

Naslovna fotografija: Facebook LAstovo.OTOKGLAZBE.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.