Lungomare u virtualnom svijetu: Prošetajte obalnim šetalištem Franje Josipa I.

Točno 111 godina nakon dovršetka obalnog šetališta od Voloskog do Lovrana, Lungomare je zaživjelo i u virtualnoj stvarnosti, zahvaljujući digitalnoj mapi dostupnoj na stranicama Turističke zajednice grada Opatije.

Obalno šetalište Franje Josipa I. dobilo je poseban “dar” za 111. rođendan – zaživjelo je u virtualnom svijetu. Interaktivna karta prenijela je slavnu prošlost opatijskog šetališta u digitalnu sadašnjicu i omogućila mu dodatnu prepoznatljivost u budućnosti. Od Voloskog do Lovrana sada se može “prošetati” putem poveznice na stranicama Turističke zajednice grada Opatije i tako upoznati povijesne i kulturne znamenitosti hrvatske kolijevke turizma iz bilo kojeg kutka planete.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Djevojka s galebom, Villa Angiolina, Ljetna pozornica, Portić i brojne druge zanimljive lokacije predstavljene su tekstom, fotografijama i videom. Klik na svaku “točku interesa” otvara zasebnu stranicu na kojoj se može pobliže upoznati njena priča i značaj za opatijski kraj te tako pripremiti za susret sa stoljetnim šetalištem “uživo”.

Lungomare je građen u etapama. Prva dionica, od Voloskog do Opatije, izgrađena je 1889. godine, a u punoj dužini od 10 kilometara, današnje Šetalište Franje Josipa I. otvoreno je 1911. godine. Od tada je ova šetnica nezaobilazni dio svakog turističkog posjeta Opatiji, inspiracija za umjetnike i omiljeni motiv razglednica i fotografija, a ubuduće i tražena internetska destinacija.

U ožujku prošle godine tiskana je originalna i jedinstvena mapa šetališta Lungomare koja je predstavila nov doživljaj povijesne promenade. Mapa je distribuirana po svim hotelima i turističkim punktovima te naišla na odličan odaziv posjetitelja.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.