Mali Classic – sljedeće četiri nedjelje na Zrinjevcu poslušajte neka od najpoznatijih djela klasične glazbe

Ovog vikenda, točnije u nedjelju 17. srpnja počinje Mali Classic. Projekt je to Turističke zajednice grada Zagreba, koji će se održavati sljedeće četiri nedjelje, s početkom točno u podne. Tako će se u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu moći slušati neka od najpoznatijih djela klasične glazbe.

– Mali Classic zamišljen kao nastavak popularizacije klasične glazbe nakon “velikog” Zagreb Classica. Program sadrži pitke, klasične komade, interesantne široj publici, a svi koncerti su besplatni, objasnila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Svi koncerti su promenadnog tipa, a ovu nedjelju Mali Classic otvara koncert Zagrebačkih solista, koji će izvesti atraktivan klasični, vedri program, uz plesni dio i dio hrvatskog stvaralaštva. Zatim, 24. srpnja, nastupa Zagrebački komorni orkestar koji će izvesti dio klasičnog i suvremenog repertoara, kombiniran s instrumentalnim opernim ulomcima, filmskom glazbom, uz sudjelovanje vokalnih i instrumentalnih solista.

mali classic

Zadnji dan mjeseca srpnja, Zagrebački kvartet odsvirat će klasičan svjetski program za gudače, uz temperamentne skladbe hrvatskih autora, dok će posljednja nedjelja Malog Classica, 7. kolovoza, proći u znaku Gudačkog kvarteta Sebastian uz klasični program te repertoar salonske plesne glazbe (valceri, polke, tango, foxtrot i dr.). U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta koncert se otkazuje, a više informacija o programu dostupno je na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Zagreba.

Naslovna fotografija: Lice grada

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.