Malik fest oduševio posjetitelje – Trsatskom gradinom odjekivali zvuci mačeva, frulica i dječjeg smijeha

Proteklog vikenda održan je Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera – Malik fest 2023. Mnogobrojni programi održani su u Trsatskoj Gradini i u parku ispred gdje su podignuti viteški tabori.

Malik fest 2023.
Foto: Ordo Sancti Viti

Ove godine Gradinu je naselilo čak 11 viteških udruga iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Malik fest 2023.
Foto: Ordo Sancti Viti

Program je uključivao brojne predstave, prikaze borbi, interaktivnu pričaonicu, nastupe dvorskih luda, srednjovjekovnu glazbu, prisutni su učili bojati tkanine prirodnim bojama, jahati, a vrhunac je dosegnuo za vrijeme spektakularne bitke djece protiv vitezova.

Malik fest 2023.
Foto: Ordo Sancti Viti

Brojne aktivnosti za djecu

Veličanstvena pobjeda proslavljena je uz vatreni show i viteški okršaj koji je gledatelje ostavio bez daha!

Za djecu su oba dana bile organizirane razne igre i radionice poput bacanja kamena s ramena, gađanja kopljima, skakanja u vreći, mačevanja, streličarenja, kaligrafije i pričanja priča.

Malik fest 2023.
Foto: Ordo Sancti Viti

Oni malo stariji naučili su kako se u srednjem vijeku proizvodilo pivo, kušali su razne craft pive, naučili obojati tkaninu biljkama te su zaplesali srednjovjekovne plesove.

A već sada se za sljedeću godinu najavljuje još zanimljiviji i veći Malik fest!

Malik fest 2023.
Foto: Ordo Sancti Viti

Foto: Ordo Sancti Viti

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.