Mama ŠČ u subotu besplatno na Crnoj ovci

Besplatan program za sve posjetitelje uključuje nekoliko koncerata, među kojima su Let 3 sa svojim eurovizijskim hitom Mama ŠČ te Bare i Majke. U nikad jačem programu je i niz sportskih aktivnosti, kulturnih događaja, predavanje Korada Korlevića…, a prvi put će na Crnoj ovci svirati i jazzeri

U toru Crne ovce se čiste papci, češlja vuna i obavljaju posljednje pripreme za najiščekivaniji festival u Baški na otoku Krku, koji počinje u petak i traje do nedjelje.

Ovih dana najpopularniji bend Europe i dijela svijeta, LET 3, će u subotu nastupiti na pozornici Crne ovce i to besplatno za sve posjetitelje. Mrle, Prlja i društvo se vesele tom nastupu više nego Euroviziji jer su na Crnoj ovci kao doma.

Dan ranije će Bašku razbuditi Goran Bare i Majke. Prvi puta ove godine se na Crnoj ovci predstavlja i jazz program. Tako će se u posebno uređenom JAZZ & WINE BARU svirati odličan jazz, nuditi birana krčka vina i mali zalogaji. Svoje jazz umijeće će predstaviti Elvis Stanić & French Touch Accordion Trio i The Mystic Rose Ensemble.

– Crna ovca je spremna i siguran sam da ćemo se zabaviti i uživati u janjetini kao nikad prije. Program je, također, izvrstan i najbogatiji od sada, a za sve naše domaće i goste je program potpuno besplatan. Čujem kako su i bašćanski ugostitelji dali sve od sebe da ponude izvrsnu domaću janjetinu na bezbroj načina. Dakle nema straha da bi nekome bilo dosadno ili da bi ostao gladan. Sretan sam i što ćemo baš na Crnoj ovci otvoriti i obnovljene mrgare na Ljubimeru, što pokazuje koliko pazimo i čuvamo našu baštinu, ističe Toni Juranić, načelnik općine Baška.

Vikend janjetine na sto načina

Iz tora Crne ovce dobro upućeni izvori kažu da se obavljaju zadnje pripreme za početak najslasnijeg festivala u Baški, na kojem će se od ovog petka do nedjelje uživati u nadaleko poznatoj janjetini otoka Krka, pripremljenoj na razne i najbolje načine u restoranima i na štandovima Crne ovce.

Janjetina na ražnju ili na roštilju, pripremljena na gulaš ili na lešo, kao pljeskavica ili janjeći kotlet… samo je dio slasne janjeće ponude, a svim posjetiteljima Crne ovce će, uz bogat i besplatan glazbeni, sportski i kulturni program, jedina dvojba biti što izabrati. Jer, izbora neće nedostajati.

Festival Crna ovca uvijek nastoji očuvati i tradiciju Baške i otoka Krka pa će se u ponudi naći i presnac, tradicionalna poslastica otoka Krka na bazi mladog ovčjeg sira. Svi posjetitelji moći će degustirati presnac u subotu od 16,30 sati na Placi, zahvaljujući suradnji s pekarom Vrbnik, čiji je presnac i čuven i popularan.

Pored nezaobilazne slastice, više objekata i štandova će imati posebnu janjeću ponudu. Tako će Bistro Kod Frge, na centralnom festivalskom štandu, pripremati pečenu domaću janjetinu, janjetinu na lešo s povrćem, gulaš od janjeće jetre s palentom, janjeću jetru na grilu s prilogom, janjeći žgvacet sa šurlicama i janjeći kotlet s prilogom. U Heritage Hotelu Forza će nuditi janjeću juhu, pečenu janjetinu s krumpirom, janjeći žgvacet sa šurlicama, janjeći kotlet i rižoto s mladim lukom, kao i spomenuti presnac. U konobi Placa će se moći kušati janjeća kobasica, janjeća pašteta i ovčji sir, a nudit će i janjeću kobasicu i ovčji sir TO GO.

Restoran Lantino pripremat će mladu pečenju janjetinu s proljetnim krumpirom, raviole s janjetinom na kremi od pečenog patlidžana, janjeće kotlete s pekarskim krumpirom, sporo pečenu janjeću butkicu u tamnom pivu, mlade krumpire i njoke, kao i ragu od janjetine s domaćim njokima. U Tina House nudit će se janjeći burgeri, dok će Valamar Riviera Mezzino Street Food posjetiteljima ponuditi janjeće burgere, ali i juneće i vegan burgere, kao i janjetinu “va škartocu”, baš kao i kokošicu “va škartocu” te pastirsku kobasicu.

Sve informacije o programu i smještaju su dostupne na internet stranici. Crnu ovcu se može pratiti i na službenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Cjelokupni program Crne ovce 2023. možete pogledati na POVEZNICI.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Baška i Studio Conex

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.