Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 01. do 19. prosinca 2021., u
ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije
koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje
Istre u razdoblju posezone.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će
se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni od 130,00 kn.
Doznali smo kako izgledaju meniji i što vas to čeka u restoranima središnje Istre. U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata, a njihovi meniji su zanimljivi i mame na posjet.
- Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | klobasice i žlomprt,
dinstani kapuz, kumpir na supice i salata od kapuza | desert iznenađenja - Boljunska konoba (Boljun): istarski štruclji sa šugom od domaće kokoše | istarski pijat (ombolo,
kobasice, svinjsko pečenje, kapuz, kumpir na padelu) | štrudel - Konoba Bani (Bani, Pazin): pršut, panceta, suhe kobasice, sir, masline | štruclji sa šugom od kobasica
i kapuzom | Cukerančići - Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): gratinirani kapuz s kobasicom i pancetom | ombolo s dvoličnim kapuzom
| dnevni kolač - Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom, kapuzom i pancetom | svinjski
obraz u malvaziji s fažolom i kapuzom po starinski | desert od griza s konjakom, cimetom i mendulama - Konoba pizzeria 2. peron (Cerovlje): zimska juha od kapuza i česna s čipsom od pancete | istarski
klasik (kiseli kapuz i domaće kobasice) | krostata od jabuka i cimeta - Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): istarski pijati | ombolo, kobasice s kapuzom i žličnjacima
s panceton i pršuton | domaći kolač
Photo by Markus Winkler on Unsplash