MICHELIN I HTZ: Hrvatska kulinarska čuda predstavljena u središtu Rima

U restoranu Idylio by Apreda u srcu Rima održana je ekskluzivna „4 hands dinner“ večera u organizaciji MICHELIN-a, najznačajnijeg i najpoznatijeg globalnog vodiča za restorane i Hrvatske turističke zajednice. Za vrhunski eno-gastronomski doživljaj bili su zaduženi Marijo Curić, chef restorana 360 u Dubrovniku te Francesco Apreda, chef restorana Idylio by Apreda u Rimu, oba restorana koji s ponosom nose prestižnu MICHELIN-ovu zvjezdicu koja je jamac kvalitete i jela spremljenih od vrhunskih namirnica.

Među brojnim uzvanicima koji su imali priliku uživati u bogatstvu mirisa i okusa, odnosno u prezentaciji raznolike hrvatske i talijanske eno-gastronomije ističu se partneri i predstavnici talijanskog turističkog sektora, predstavnici medija, kao i popularni blogeri te infulenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju.

-Čast mi je što sam imao priliku promovirati hrvatsku gastronomiju u Italiji, a posebna je privilegija bila što smo to odradili na tako lijepom mjestu te u društvu vrhunskih poznavaoca gastronomije, poručio je hrvatski chef Marijo Curić, koji je ovom prilikom, između ostalog, pripremao višku pogaču u predjelu, skušu koja je bila osnova glavnog jela, dok je za desert pripremio pannacottu od grejpa s kikirikijem i sladoledom od marakuje.

U Michelinu zadivljeni predanošću lokalnih chefova, koji teže visokokvalitetnoj pripremi hrane

-S velikim zadovoljstvom ističemo kulinarska čuda Hrvatske, što potvrđuju i naši poznati inspektori koji su iz godine u godinu zadivljeni predanošću lokalnih chefova, koji teže visokokvalitetnoj pripremi hrane. Hrvatska može biti vrlo ponosna na svoje kulinarsko naslijeđe koje ju definitivno svrstava među kvalitetne eno-gastronomske destinacije i dragulje koje približavamo našoj zajednici međunarodnih gurmana i putnika, izvijestili su iz MICHELIN-ovog vodiča.

Na meniju su bila i jela talijanskogchefa Francesca Aprede koji je za predjelo pripremio tempuru od prepeličjih jaja i hrskave dagnje, dok je za glavno jelo koristio kamenice, morskog ježinca i sipu. -Jako mi je drago što sam baš ovdje u Rimu imao priliku ugostiti chefa Marija Jurića iz 360 Dubrovnik. Uvijek je vrlo obogaćujuće pozvati međunarodnog kuhara u moju kuhinju jer tako možemo otkrivati nove tehnike i načine korištenja namirnica, zaključio je chef Apreda

Michelin Hrvatska – stalni porast broja restorana

Podsjećamo kako se u Hrvatskoj trenutno nalazi 10 restorana s jednom MICHELINOVOM zvjezdicom, kao i dva restorana sa zelenom MICHELIN zvjezdicom, dok 12 restorana nosi oznaku Bib Gourmand. Broj MICHELINOVIH restorana u stalnom je porastu od 2017. godine, kada je prvi restoran dobio svoju zvjezdicu, a vjerujemo kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u budućnosti.

/// Američki chef promovira hrvatsku kuhinju: Kako nitko ne zna za ovo, pitao sam se kada sam ju otkrio

Izvor i fotografije: Hrvatska turistička zajednica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.