Brojni zagrebački muzeji u programu 17. Noći muzeja

U 2022. godini održat će se 17. po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Manifestacija će ponovno privući brojne poklonike izložbi i u zagrebačkim muzejima i galerijama koje će ih ugostiti u svojim prostorima ili će ih moći vidjeti online.

Noć muzeja održat će se 28. siječnja 2022. godine, kada će od 18 do 1 sat iza ponoći vrata otvoriti muzeji i galerije u 110 hrvatskih gradova i općina. Naravno, posjetitelje će primiti svi oni koji su u mogućnosti, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Prošle je godine prvi puta Noć muzeja održana digitalno pa je upravo tom iskustvu posvećena ovogodišnja tema “Muzeji između stvarnog i digitalnog”. Akciji se redovito pridružuju i zagrebački muzeji i galerije. Izuzetak će biti oni koji su teže stradali u potresu u ožujku 2020. godine pa će oni umjesto stvarne, zainteresiranima ponuditi virtualne šetnje kroz postav, izložbe, radionice i slično.

Manifestacija Noć muzeja u Hrvatskoj održava se od 2005. godine, a od tada do 2021. godine u zemlji ju je izravno ili u digitalnom obliku posjetilo gotovo 3,7 milijuna ljudi.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba
Naslovna fotografija: Muzej Iluzija Zagreb

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.