Na Bundeku počinje ZGodionica – festival za male i velike

Na zagrebačkom jezeru Bundek, počinje dječji festival ZGodionica. Festival će trajati punih 17 dana tijekom kojih će se održati niz besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacije, a neće nedostajati niti ugostiteljske ponude sa snackovima i pićima po svačijem guštu.

Ovogodišnji festival danas će u 18 sati otvoriti znanstveni show Ledeni izlet kojim će ekipa iz AHA Pokusa dati svoj doprinos borbi protiv globalnog zatopljenja i to – lokalnim zamrzavanjem.

U programu koji slijedi u narednih 17 dana sudjelovat će, između ostalih, i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, te Ogulinski festival bajke koji 2. rujna gostuje na Bundeku. Tu je i Energetski institut Hrvoje Požar s EU projektom LABEL2020 u okviru kojega je i osmišljen simpatičan lik Labelko koji također dolazi na ZGodionicu.

Male ljubitelje biljaka i prirode razveselit će radionice sadnje bilja koje će održati Đardin, zagrebačka concept cvjećarna. Nikako se ne smije propustiti niti fantastična radionica plesa na svili, koji je sjajan način da djeca razviju fizičku snagu, kondiciju i fleksibilnost dok se istovremeno zabavljaju i upoznaju nove prijatelje. Ples na svili je kombinacija gimnastike, plesa i akrobacija i pomaže razvoju lokomotornog sistema svakog djeteta. Najbolje od svega je to što iskustvo nije potrebno, samo treba doći u udobnoj odjeći.

Osim toga, na rasporedu su i sportske aktivnosti poput squasha, badmintona, košarke i crossfita, Harry Potter radionice Ministarstva magije, plesne radionice Universe Dance Crewa, radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, te luda slikaonica s mlijekom i pjenom za brijanje, crtanje grafita, upoznavanje sa zdravom prehranom i još štošta. Na Bundek će doći i baka pletilica, učitelji Škole engleskog jezika Helen Doron, mađioničar Japa i veseli klaunovi Crveni  nosovi. Ne smiju se propustiti niti zipline, uzbudljive kazališne predstave, dječji disko, te najljepše priče za laku noć.

Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata tijekom tjedna te od 10 do 23 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima su besplatni. Detaljan program i sve informacije dostupni su na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice.

Izvor fotografija: Zgodionica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.