Na Putevima rovinjskih delicija i ove vas jeseni čekaju najfiniji istarski specijaliteti

Nakon dugog i toplog ljeta, nakon smiraja ljetne vreve i silne užurbanosti, Rovinj vas ponovno zove da krenete putevima rovinjskih delicija te kušate najfinije istarske specijalitete pažljivo sačinjene od sezonskih, autohtonih namirnica u čak sedam poznatih lokalnih restorana.

Ne propustite jesensko izdanje gourmet manifestacije Putevima rovinjskih delicija koja će se održati od 1. do 8. listopada u Rovinju i zaputite se u neki od poznatih rovinjskih restorana u kojima će vrsni chefovi pripremati najpoznatija autohtona istarska jela. Odaberete li Brancin da Nino, Marinu, Fortunu, Štoriju, Dream, Santa Roma ili Ranch Fortunu sasvim je svejedno – jer koji god restoran odabrali ne možete pogriješiti. Osim što će izbora biti za svakoga – od bogatih ribljih i mesnih menija, svi će posjetitelji moći uživati i u vrhunskim vinima lokalnih vinara, pomno odabranima kako bi se savršeno sljubila uz neodoljiva istarska jela.

File brancina sa suhim pomidorima i paletom kao prilogom, fuži sa pršutom, trukinjom i rukolom, lungić sa vrganjima, salata od hobotnice s aromatiziranim krumpirom, istarska maneštra s bobići, istarski ombolo u vinu, buzara od škampi i školjaka i palenta ili možda čokoladni tart, panna cotta i baklava za desert samo su neki od vrhunskih specijaliteta koji vas očekuju u Rovinju. Ako vam sve nabrojano nije dovoljan razlog da posjetite ovaj šarmantan grad, a vjerujemo da itekako je, svakako treba imati na umu će se sve te delicije moći kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju.

Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno i Udruženje obrtnika Rovinj u suradnji s turističkom kompanijom Maistra već tradicionalno organiziraju ovu gourmet manifestaciju vodeći se zajedničkim ciljevima – kontinuirano obogaćivanje ponude Rovinja i Istre kao vrhunskih gourmet destinacija tijekom cijele godine kao i predstavljanje tradicionalne istarske kuhinje svim domaćim i stranim gostima. Manifestacija Putevima rovinjskih delicija održava se u proljeće i jesen svake godine, a jedinu razliku čine sezonske namirnice koje se pomno biraju za goste kako bi im se najbolje dočarala posebnost godišnjih doba u Istri, ali i potaknula želja za otkrivanjem tradicije i autohtonih okusa.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i ne propustite krenuti putevima nezaboravnih užitaka za sva vaša čula jer jesen u Rovinju nikada nije bila primamljivija! Doživljaj cijelog grada sada je potpuno drugačiji nego u ljetnim mjesecima, kada od gužvi neke ljepote nije moguće doživjeti na jednak način, pa vas pozivamo da krenete u istraživanje i doznate zašto je upravo Istra ove godine proglašena jednom od top svjetskih destinacija koje svakako valja posjetiti. Više o samoj manifestaciji pogledajte na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: Maja Danica Pečanić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.