Najfiniji “Bljak fest” u subotu vas očekuje u Omišlju

- Oglas -

Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine “Bljak fest” vraća se na velika vrata mesopusnih događanja na Kvarneru! Ova prepoznatljiva mesopusna i “bljak” manifestacija održat će se u subotu, 28. siječnja u Omišlju na Placi s početkom u 13 sati.

Na meniju su, vrlo tražene tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, kisela maneštra, maneštra od nogica, krakovi na bljak, ali i originalni recepti restorana Rivice: Slatka broskva, Šporkic (Brusketa sa krvavicom) i “Topla pijandura”. Lovci rade “Rogi va Padeli”, a karnevalska udruga Kataroška priprema “Zelenu Facu” – Zeli zo dimljenimi rebrimi, njuskami i usimi od prasca. Za sve posjetitelje slatkog zuba pripremaju se poderane gaće, bljak palačinke i slastice poput broskve s bijelom čokoladom.

Ove godine kuha rekordnih deset ekipa i to: Karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, restoran Rivica, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, udruga Obitelj za mlade, ribolovno društvo Zubatac, udruga “Puntarske užance”, Karnevalska udruga Kataroška, Lovačko društvo “Šljuka” i udruga za narodne običaje Drivenik koji uz hranu s ponosom predstavljaju i Drivenik Brewery pivovaru.

Voditelj programa je uvijek dobro raspoloženi Dražen Turina Šajeta, a za dobru zabavu zadužena je grupa Fortunal. U goste već tradicionalno dolaze prijatelji iz Drivenika i feštari iz Novog Vinodolskog koji svojim glazbenim instrumentima užarenu atmosferu dovode do usijanja. Organizatori vas očekuju u što većem broju i naravno, maškaranom izdanju!

Ulaz na manifestaciju kao i konzumacija hrane je besplatna.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Općine Omišalj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.