Najosvjetljeniji božićni tramvaji u Hrvatskoj voze gradom na Dravi

Vožnja božićnim tramvajem jedinstveno je adventsko iskustvo u slavonskoj metropoli Osijeku. Ove godine najavljuju nezaboravnu adventsku vožnju gradom na Dravi koja je započela još 2011. godine.

Prepoznatljivi, tradicionalni, najosvjetljeniji tramvaj u Hrvatskoj, Božićni tramvaj posjećuje gotovo 15.000 ljudi u sezoni, a ovogodišnje vožnje s nestrpljenjem očekuju ponajviše mališani. Novost je kako ove godine Osijekom voze dva Božićna tramvaja Esseker Express i Ledeno kraljevstvo.

Osječki Gradski prijevoz putnika objavio je video kojim najavljuje zanimljive programe i partnere ovogodišnjeg božićnog tramvaja.

Tramvaj Esseker Express radnim danom vozi za organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i škola, a moguće su i pojedinačne rezervacije za mađioničarsku predstavu u tramvaju. Mjesto u tramvaju moguće je rezervirati isključivo telefonskim putem, radnim danom od 8:00 do 14:00 sati, na 228-351 i 228-303. Cijena karte za mađioničarsku predstavu u tramvaju iznosi 35 kn. Vikendom tramvaj vozi na redovnoj liniji, a cijena karte jednaka je kao i u svom vozilima javnog prijevoza, objavio je GPP Osijek.

No ovo nije jedini Božićni tramvaj, na veliku radost mališana. Tramvaj Ledeno kraljevstvo vozi na redovitoj liniji po redovitoj cijeni karte.

Advent u Osijeku ove godine vratio se na svoju čarobnu lokaciju u baroknu jezgru Tvrđu. Inače Grad na Dravi proslavio je u Adventu i svoj rođendan paljenjem više od 15 kilometara blagdanske rasvjete, najviše dosad, navode u TZ Osijek.

Uz glazbeni program koji donosi tridesetak imena, ove je godine poseban naglasak stavljen na programe za najmlađe i najmilije – djecu i obitelji. Glazbeni program donosi tridesetak imena na veliku pozornicu u Tvrđi, među kojima se ističu Soulfingersi, A strana, Neno Belan i klapa Rišpet koje će upotpuniti i niz manjih glazbenih sadržaja s lokalnim uličnim glazbenicima.

Djecu i najmlađe stanovnike i posjetitelje grada razveselit će 20 večernjih bajki, ulične predstave i veliki poštanski ured Djeda Mraza, a oni stariji, subotama prijepodne, moći će uživati u okusima nove slavonske gastronomije koje donosi Rene Bakalović.

Gotovo svakodnevno bit će po jedan kazališno književni program za djecu i obitelji, bajke koje će se odvijati u posebnoj kupoli, a najavljene su i ulične predstave koje će posjetitelji moći pogledati na Trgu svetog Trojstva, kao i dječje kino s božićnim filmovima.

Naslovna fotografija: Screenshot web GPP Osijek

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.