Nalazište amfora i brod Sirena neki od aduta ronilačkog turizma na Pagu

Morsko dno oko Paga idealno je za ronioce istraživačkog duha. Bogatstvo podvodnog svijeta privlači zaljubljenike u ronjenje iz Hrvatske i inozemstva, a fotografije nalazišta daju dio odgovora na pitanje zbog čega je Pag toliko zanimljiv roniocima. Naime, u organizaciji Vedrana Dorušića iz ronilačkog centra FOKA iz Šimuna, ronilo se na dvije zanimljive lokacije. Prva je arheološko nalazište amfora na Letavici kraj Šimuna, a druga kod potopljenog broda Sirena u uvali Vlašići. Ekipa u kojoj su se uz Dorušića našli Goran Butajla, urednik časopisa SCUBAlife i Danijel Frka, podvodni istraživač, fotograf, povjesničar i pisac, zahvaljujući kojem možete uživati u prekrasnim fotografijama, te još nekolik ozaljubljenika u ronjenje.

Nalazište Letavica leži na dubini od 37 do 39 m, na granici stjenovite i pješčane padine morskoga dna, na udaljenosti od oko 130 m od morske obale. Na nalazištu je oko 400 amfora koje se tipološki svrstavaju u skupinu Lamboglia 2, a mogu se podijeliti u nekoliko varijanti. Prema osnovnim karakteristikama oblika, amfore se mogu datirati u 1. stoljeću prije Krista, u vrijeme kasne Rimske Republike. Amfore su uglavnom prekrivene morskim priraslinama i međusobno srasle u kompaktnu cjelinu, a manji dio je izmaknut iz glavne koncentracije nalaza.

Opširnije o nalazištu Letavica

“Od pronalaska Letavice i želje da se ista zaštiti bez upotrebe kaveza, koristio sam svaku priliku da zaronim na neki od kaveza u kojem su amfore i da potvrdim razmišljanja tima koji je stao uz ovu ideju. Sad možemo sa sigurnošću reći da smo bili u pravu. A i rezultati, konkretni s brojevima, stoje iza nas”, rekao je Dorušić.

Druga lokacija ronjenja bio je naoružani motorni jedrenjak Sirena koji je potopljen u Drugom svjetskom ratu. Plovio je iz Rijeke prema Zadru, a stradao u uvali Vlašići. S ciljem opskrbe njemačkih garnizona u Dalmaciji s lukobrana luke Rijeke, 9. rujna 1944. oko 20 sati otisnuo se te zaplovio prema Zadru. Teret je bio raznovrsan: hrana, tri reflektora i tri uređaja za radio vezu. Jedrenjak je u teglju imao jedan ploveći spremnik za naftu (njem. Spitztank) s 20.000 litara automobilskog benzina. Posada je bila mješovita, sastojala od Nijemaca i dva Talijana.

“U ovo vrijeme borbe za svakog gosta, važno je da ne stanemo s promocijom jer bez promocije kao da nemamo ništa. Danijel je napravio materijal za knjigu, Goran za časopis SCUBAlife, ekipa je ronila i super smo se družili. Nekako mi je to na kraju dana baš ostalo kao glavni dojam, dobro smo ronilili i družili se. A slika vrijedi 1000 riječi”, istaknuo je Vedran Dorušić iz ronilačkog centra FOKA.

Opširnije o brodu Sirena

Ako niste nikada ronili, a razmišljali ste o tome, ova nalazišta samo su jedan dio zanimljive ponude Paga koji nudi nekoliko škola ronjenja, a koje će vas u nekoliko dana naučiti savladati osnovne vještine.

Fotografije: Danijel Frka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.