Navijajte s Promilima i podržite Graševinu

Kada se nogometni klub zove Graševina, a navijači Promili tada je jasno kako ni dobre zabave ne nedostaje. Iako je u županijskoj ligi, svoj nogometni klub u Požeškoj dolini obožavaju kao da je prvak svijeta.

Ova uspješna nogometno-vinska kombinacija nastala je prije nekoliko godina u Vetovu, vinorodnom mjestu nadomak Kutjeva. Graševina je u svijetu proslavila ovaj kraj, tu žive, rade i proizvode vrhunska vina neki od najpoznatijih hrvatskih vinara, pa je i naziv nogometnog kluba došao posve prirodno. Sportskim rječnikom – pun pogodak!

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nema tog ljubitelja nogometa koji nije čuo za HNK Graševinu, sve je poznatiji i u svijetu vina, a od kada im je Mladen Grdović snimio navijačku himnu još su popularniji. Zadarski pjevač glavna je zvijezda i na proslavi završetka berbe grožđa koja se održava na stadionu Grot Vetovo 16. listopada od 18 sati. Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu.

– Ovaj mali nogometni klub velikog imena jedini u svijetu ima upravni odbor u kojem od prvog do posljednjeg člana sjede vinari iz vetovačke udruge Veteri Castra i jedini je uz hrvatske prvoligaše Hajduk, Dinamo i Rijeku s brendiranim autobusom, koji – kad ne vozi igrače na utakmice – vozi turiste po Hrvatskoj i tako promovira graševinu. Osim toga članovi naše navijačke skupine Promili dolaze iz svih krajeva Hrvatske i s veseljem ih očekujemo na Proslavi završetka berbe grožđa u subotu, a dobrodošli su svi ljubitelji graševine i nogometa, poručuje Deni Pavić, predsjednik nogometnog kluba.

Kako je vrhunska graševina jedan od najjačih aduta Zlatne Slavonije, nogometni klub iz Vetova podržava i Turistička zajednica Požeško-slavonske županije. U njegovom imenu i radu prepoznala je veliki marketinški potencijal i mogućnost promocije najpoznatije hrvatske sorte koja upravo u ovoj županiji daje najbolje rezultate.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije