Nemojte propustiti noćni razgled starog grada Labina

Vjerujete li kako barokna palača skriva u sebi rudnik? Znate li tko je izumio brzinomjer? Znate li kako je najbliži suradnik protestantskog reformatora Martina Luthera bio Labinjanin? Odgovore na sva ova pitanja saznajte u besplatnom razgledu starog grada Labina svakog utorka od 14. lipnja do 13. rujna.

///Albona današnji Labin prvi put se spominje 285.g. poslije Krista

Zbog svoje kvalitete, očuvanja kulturne baštine i zanimljivosti, ovaj razgled nositelj je hrvatske nacionalne nagrade Simply the Best.

///Budi in i dođi u Labin

Šećući kroz uske uličice i slikovite trgove okružene plemićkim palačama, upoznajte burnu povijest srednjovjekovnog Labina. Uz vodičkinje odjevene u haljinu labinske božice Sentone – zaštitnice putnika, saznajte tko su bili Liburni i kako je završila labinska uskočka bitka, dok će vam vodič odjeven u rudarsku odoru s ponosom ispričati sve o slavnoj Labinskoj republici i pobuni labinskih rudara. Za glazbeni doživljaj pobrinut će se Klapa Labin.

Polazak je u 21.30 sati ispred Info punkta u starom gradu, a završetak obilaska je u 23 sata ispred Palače Negri. Razgled je besplatan i nije potrebna najava, a vođenje je organizirano na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom i slovačkom jeziku.

Nalsovna fotografija: Mateo Gobo/ Turistička zajednica grada Labina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.