Neuruppin – “baza” hrvatske reprezentacije za EURO 2024.

Hrvatski nogometni savez potvrdio je Uefi kako je za bazni kamp hrvatske reprezentacije tijekom Eura 2024. odabrao Neuruppin. Bazni kamp u Neuruppinu sastoji se od resorta Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner te pripadajućeg trening igrališta Volksparkstadion koje je udaljeno samo sedam minuta vožnje od hotela.

resort mark brandenburg
Izvor fotografije: Resort Mark Brandenburg

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska otvara Euro 2024. protiv Španjolske. Hamburg, gdje Hrvatska igra s Albanijom udaljen je 225 kilometara, a Leipzig, gdje će Vatreni snage odmjeriti s Italijom, 227 kilometara. Svi gradovi također su brzo dostupni autobusom pa Vatreni u prvom krugu turnira neće imati potrebu za letovima.

Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije Eura još 11. srpnja 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a u rujnu ove godine delegacija HNS-a posjetila je odabrane opcije. Neposredno nakon održanog završnog ždrijeba koji je Hrvatsku smjestio u sjevernu regiju, trener reprezentacije Ivica Olić, team managerica Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak odradili su završnu inspekciju najboljih opcija u regiji te je u dogovoru s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem postignut konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju.

resort mark brandenburg
Izvor fotografije: Resort Mark Brandenburg

– Stekao sam vrlo pozitivan dojam o ovom kampu na temelju detaljne analize koju sam dobio, jer nudi upravo ono čemu najviše težimo – odlične sportske uvjete, od fitnessa do trening centra, te mirno, lijepo i ugodno okruženje. K tome, odlično smo pozicionirani te nećemo gubiti puno vremena na putovanja, pa sam uvjeren da je Neuruppin pun pogodak, izjavio je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Izvor: Resort Mark Brandenburg

Resort Mark Brandenburg ima izvrstan fitness centar te bogate sadržaje za rekuperaciju, dok trening centar uz vrhunski travnjak osigurava i privatnost ekipi.

Neuruppin – mali grad bogate povijesti

Neuruppin broji nešto više od 30 tisuća stanovnika i nalazi se u pokrajini Brandenburg. Rodno je mjesto romanopisca Theodora Fontanea (1819. – 1898.) pa se stoga naziva i Fontanestadt. Garnizonski grad od 1688. i većim dijelom obnovljen u neoklasičnom stilu nakon razornog požara 1787. godine, Neuruppin ima reputaciju “najpruskijeg od svih pruskih gradova”.

neuruppin
Foto: Ortrun Lenz/ Pixabay

Ono što će možda zanimati sve one koji će pratiti i biti u blizini hrvatske reprezentacije u lipnju 2024. je podatak kako je simbol grada najveće jezero u pokrajini, Ruppiner See. Gradske atrakcije većinom su vezane uz bogatu povijest, pa tako svi oni koji posjete ovaj grad trebaju obići crkvu Klosterkirche, muzej, staru gimnaziju, Tempelgarten, spomenike Theodoru Fontaneu i Friedrichu Wilhelmu…

neuruppin
Foto: Klaus Müller/ Pixabay

Kaldrma i prekrasne povijesne građevine krase stari grad no Neuruppin nudi nešto i za ljubitelje modernih sadržaja.

Izvor: Turistička služba Fontanestadt Neuruppin

Uz već navedeni resort Mark Brandenburg u kojem će biti smještena hrvatska reprezentacija u i oko Neuruppina nalazi se hotel Am Alten Rhin te pansioni i privatni smještaji koje možete provjeriti na stranicama lokalne turističke zajednice.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.