Nikola Tesla EV Rally Croatia: Najtiši reli na svijetu po prvi puta u Crikvenici

Ovogodišnje izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023” obilježava desetu godišnjicu održavanja i u slavljeničkom duhu traje 10 dana i to od 19. do 28. svibnja 2023. te se vozi u tri etape.  Po prvi puta luksuzna električna karavana vozila zaustavit će se i u Crikvenici.

Radi se o prvom reliju isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe te jedini na svijetu tog tipa. Reli se održava uzastopce od 2014. godine, međunarodnog je karaktera, a cilj mu je suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta u cilju promocije e-mobilnosti, zelenih tehnologija, obnovljivih izvora energije, ekologije, hrvatske izvrsnosti te prirodnih ljepota.

Sudionici ovog relija većinom su stranci, i to iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Velike Britanije, koji će ukupno proći relaciju od 1.250 km panoramsklim cestama Lijepe naše kroz 7 županija te pritom uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama, nacionalnim parkovima i ostalim zanimljivostima koje nudi Hrvatska.

Nikola Tesla Rally prvi puta i u Crikvenici

Prva etapa vozit će se Istrom, u drugoj etapi vozila kreću iz Rovinja u Split, ali se pri tome zaustavljaju u Crikvenici, dok je treća etapa na zadarskom području. U Crikvenici se vozila očekuju u ponedjeljak, 22. svibnja oko 13:00 sati. Kreću se iz pravca riječkog područja te u Crikvenici prolaze Jadranskom magistralom preko vijadukta i kroz Zidarsku, Kotorsku i Vinodolsku ulicu dolaze u centar. Nastavljaju prolazak preko Trga Stjepana Radića, a zaustaviti će se ispred hotela Miramare, gdje će biti glavno okupljanje, program i druženje.

Program Nikola Tesla Rally-a u Crikvenici

12:45   Dolazak električnih vozila sati po ruti Zidarska – Kotorska – Vinodolska – Frankopanska – skretanje kod autobusnog kolodvora i Ul. Ivana Skomerže, preko Trga Stjepana Radića prema hotelu Miramare

12:45 – 13:00 Električna vozila se raspoređuju ispred hotela Miramare, zatvara se promet Stossmayerovim šetalištem do 15:00 sati

13:00 – 14:00 – Fotografiranje vozila i druženje sa sudionicima relija

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti najbolja električna vozila te ih razgledati iz blizine. Rivijera zdravlja Vas očekuje.

Foto: Nikola Tesla Rally, izvor: TZ Crikvenica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.