Nina Kraljić promovira Moslavinu novim video spotom: Lijepo pjeva za lugom djevojka

Kako to izgleda kad snage udruži jedna glazbenica i turističke zajednice, možete pogledati u video spotu jedne prave, autentične moslavačke priče, u cilju da se široj javnosti prezentira ljepota Moslavine, moslavačkog kraja i Moslavačke gore. Uz Moslavinu Ninu Kraljić vežu uspomene iz djetinjstva te je ovaj spot i pjesma rezultat želje da se ovjekovječi ljepota i potencijal moslavačkog kraja, a sve u cilju veće turističke vidljivosti Moslavine. 

Nina Kraljić je tako u novo ruho obukla jednu rijetko izvođenu moslavačku etno pjesmu naziva  “Lijepo pjeva za lugom djevojka” koja u novom ruhu i aranžmanu predstavlja Moslavinu. Ninina ekipa provela je dva dana u Moslavini, istražujući Moslavačku goru, a rezultat je video koji slavi prirodu, naše kulturno naslijeđe, koji iskazuje iskonsko poštovanje prema moslavačkim korijenima i povijesti.

Video spot sniman je na prekrasnim lokacijama Moslavačke gore, Vidikovcu Vis, Beloj crkvi, te na poznatom seoskom gospodarstvu “Moslavačka priča” obitelji Ožetski. U videu Nina nosi prekrasne kreacije butika Etno Mara, te autohtone, stare, originalne moslavačke nošnje.

Kako bi ova priča, video i pjesma ugledali svjetlo dana, projekt su podržale turističke zajednice s ciljem promocije Moslavine i bogate etno baštine. – Presretna sam što moj projekt “Alkonost of Balkan”, koji njeguje našu etno glazbu i baštinu, ide dalje upravo sa ovom prekrasnom moslavačkom pjesmom. Dala sam sve od sebe da Vam dočaram ljepotom zvuka, teksta, lokacija, kako je lijepa naša zemlja, kako je bogata naša baština, kako je lijepo čuvati i poštovati svoje običaje. Ponosna sam na moj cijeli tim koji je učinio da ova “moslavačka” magija ugleda svjetlo dana, istaknula je Nina Kraljić.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.