Novi slatki festival – u Zagrebu počinju Dani čokolade, slastica i kave

Sljedeća četiri dana Family Mall u Zagrebu bit će mjesto okupljanja za sve ljubitelje slatkoga i kave. Dani čokolade, slastica i kave traju do nedjelje 27. veljače, a održavaju se u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta.

Tijekom navedena četiri dana, uz besplatan ulaz, imat ćete priliku kupiti i kušati proizvode artisan i craft čokolatijera, vrhunskih specialty coffee roastera te originalnih slastičara.

Izlagači iz Hrvatske i inozemstva

Izlagači poput Taman Artisan Chocolates iz Zagreba, Nadaline iz Solina, Croatian Choco Concepta iz Opatije, Medine kuće iz Popovače, ChoCo slastica iz Velike Gorice, Gamulina s Hvara, slovenskog Lucifera, sarajevskog Bashka Chocolatier, istarskih Čok-čok čokoladaBréza CeramicsaChocovixaStamevskogTorteria MacaronRibilia (Hausbrandt & Callebaut), BiljariceCosta CoffeeaAlpeks GastraAl KaproneaLavazze, ljubljanskog BonBon Bara i Cukrčeka, Hug & PunchaSteam Coffeea te talijanskog iChoco osigurat će jedinstvenu ponudu delicija. Nudit će se vrhunske praline, bean-to-bar čokolade, torte, kolači, craft kava, čokolada za profesionalne slastičare i one koji tako peku, ručno rađene unikatne šalice za kavu, čokoladni likeri…

Osim ekskluzivnih slastica i užitaka za Vaše nepce ugođaju će doprinijeti i prigodna mini-izložba iz Muzeja čokolade Zagreb te akademski kipar dr. art. Petar Popijač koji će uživo pred posjetiteljima isklesati čokoladnu skulpturu. A imat ćete priliku pogledati i prezentacijske radioinice o ručnoj izradi pralina, prirodne kozmetike na bazi kakaa te čokolada s posipom.

Za subotu i nedjelju najavljene su i prezentacijske radionice unutar Family Malla. Tako ćete između ostaloga moći doznati kako izraditi čokoladu s posipom ili pralinu, pa čak i prirodnu kozmetiku s kakao maslacem.

Ulaz na događaj je besplatan te je osigurano blizu 1.000 parkirnih mjesta uz sve druge pogodnosti modernog trgovačkog centra. Dođite s obitelji ili sami, s prijateljima ili izvedite neku drugu voljenu osobu i počastite se s najfinijim, najslađim i najgorčim okusima koje Vam nepce može poželjeti.

Dani čokolade, slastica i kave u Family mallu, na adresi Škorpikova 11 u Zagrebu, otvara vrata za javnost danas (24. veljače) u 17 sati. Više informacija o festivalu nalaze se na službenoj stranici Muzeja čokolade.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.