Nove turističke ture – Nije sve ravno u Slavoniji!

Prošlog tjedna u Slavoniji su u okviru projekta Panona.net testirane dvije nove turističke ture: trodnevna Panonski hedonizam, koja je uključivala obilazak vukovarske staze murala, Vučedol, Baranjsku kući, Kopački rit, Vinariju Kolar te Sombor, Palić i Suboticu.

Zatim su u novoj turi Slap i Panonatours proveli svoje goste kroz dvodnevnu šetnju slavonskim brdima, od Papuka do Erduta. Polazišna točka bio je Požeški Markovac gdje udruga Slap usred netaknute prirode stvara mini kamp s glamping šatorom, kućicom na drvetu, mandala i šumskim vrtovima. Ovdje su u pripremi programi osobnog razvoja u kojima velikim dijelom priroda sama za sebe priča, ali priča i ljudima.

Ako se popnete samo 1,5 km prema Nježiću čeka vas nevjerojatan pogled na cijelu Zlatnu dolinu. No tura tu tek počinje i nastavlja se zasluženim ručkom kod Čiča Mate u Velikoj, posjetom Adrenalinskom kampu, Kući Panonskog mora koja vas uvijek vraća u neka davna morem ispunjena vremena. O moru se dalje sanja uz degustaciju izvrsnih Krauthakerovih vina, i još boljih priča vrsnog sommeliera Ivice, a zatim večera i noćenje u Zlatnom Lugu. 

Drugi dan put nas vodi na istok Slavonije, a planinari se po Erdutskoj planini i to zelenim i zlatnožutim jesenjim stazama Dunava i Drave. Ovo je bio test jednog dijela staze, označene u okviru Panona net projekta, koja vodi surducima i spaja vinarije Brzica i Magistra.

Ovdje uz više čaša dobroga vina možete uživati u najboljem pogledu na ušče Drave u Dunav i veliki dio Vojvodine pa čak i do Mađarske. Između dvije vinarije tu je nezaobilazni gastro doživljaj u Starom dudu kod Zlatice koja uvijek prostre obilje slavonske kuhinje na svoj bogati stol. Bilo je to putovanje od papučkog do dunavskog pogleda, ali koje prije svake degustacija prvo treba prohodati i punim plućima udisati dijelić prirode.

Panonatours nova je agencija za destinacijski management koja će zajedno sa pružateljima usluga stvarati nove turističke proizvode u prekograničnom prostoru s Vojvodinom. U okviru projekta Panona.net stvara se poveznica između pružatelja turističkih usluga u pograničnom prostoru Hrvatska –Srbija, odnosno Slavonija i Vojvodina. Kroz dvije godine trajanja projekta zajednički je stvoreno čak devet novih integriranih turističkih proizvoda aktivnog, kulturnog, eko i eno-gastro turizma, najboljeg što Panonija nudi.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.