Novogodišnji bal u Hrvatskom domu Split uz neodoljivu glazbu obitelji Strauss

Hrvatski dom Split u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita i ove će godine prirediti Novogodišnji bal u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića 28. prosinca 2023. s početkom u 20 sati. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Harkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta M.V. Lisenka/ Skhid Opera pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova, zaslužnog umjetnika Ukrajine, izvoditi djela J. Straussa. Uz bal, Hrvatski dom Split ove je godine organizirao i plesne radionice u foyeru Koncertne dvorane Ive Tijardovića. Radionice su besplatne za parove koji su kupili ulaznicu za Novogodišnji bal.

Novogodišnji bal Split
Novogodišnji bal 2023 – Hrvatski dom Split

Vječno mlada, živahna, a opet nostalgična, glazba bečkog valcera iz pera skladatelja obitelji Strauss i njihovih suvremenika ujedno je i podsjetnik na kulturno nasljeđe srednje Europe, koje osim na glasovitim Novogodišnjim koncertima u bečkom Musikvereinu, njeguju i mnogi drugi ansambli, solisti i dirigenti diljem Europe.

I ove sezone, Hrvatski dom Split poziva publiku da se prepusti neodoljivom zanosu trodobnoga ritma, dočekujući umjetnike iz ukrajinskog grada Harkiva, koji će izvesti najljepše valcere, koračnice i operetne arije Johanna Straussa starijeg i Johanna Straussa sina, kao i pjesmu Richarda Straussa, jedinoga koji ne pripada dinastiji skladatelja valcera.

///Advent u Splitu – bogat program na čak šest adventskih lokacija

Dirigent Dmitro Morozov, koji nosi titulu Zaslužnog umjetnika Ukrajine, predvodi koncert u kojem sudjeluju solisti i Simfonijski orkestar Harkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta M. V. Lisenko / Skhid Opere.

Novogodišnji bal Split
Foto: Maja Prgomet

Pridružuju im se solisti sopranistica Olena Širjaeva, zaslužna umjetnica Ukrajine i mezzo-sopranistica Anna Danich. Sopranistica Elena Shiryaeva studirala je na Nacionalnoj glazbenoj akademiji u Kijevu, postavši potom solistica Državnog simfonijskog orkestra Ukrajine. Tijekom bogate karijere izvela je i snimila više od dvije stotine djela za televiziju i radio.

Ulaznice za Novogodišnji bal možete pronaći na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.