Obilježavanje 166. obljetnice Teslinog rođenja – atraktivan vikend program u Gospiću uz pravi svjetlosni spektakl

Lika je iznimno ponosna na svoga genija, Nikolu Teslu, koji je zapalio Svijet fantastičnim izumima, a bez kojih je teško zamisliti današnje življenje. Turistička zajednica i Grad Gospić, povodom obljetnice njegovog rođenja, već tradicionalno, 9. i 10. srpnja, pripremaju atraktivnu manifestaciju Tesla – Power of lights na više lokacija u Gospiću i Smiljanu koja će zasigurno oduševiti mnoge posjetitelje.

U subotu, 9. srpnja će se od 11 do 15 sati, u organizaciji Muzeja Like Gospić – Memorijalnog centra Smiljan, održati Okrugli stol u Kulturno informativnom centru Gospić na temu: “Hidrocentrala Teslinog doba danas”. Stručnjaci će govoriti, između ostalog, o minijaturnoj hidrocentrali na Plitvičkim jezerima, hidroelektrani na rijeci Krki i njezinom utjecaju na Nacionalni park, a bit će riječi i o “Munjari” grada Karlovca te hidroelektranama na Kupi. Nakon Okruglog stola, koji je tek prvi u nizu, bit će objavljena tiskana edicija s izlaganjima kao trajna uspomena na Teslin rođendan.

Večernji program započinje oko 21 sat i donosi raskoš svjetlosnih atrakcija. Budući da je light motiv cijeloga događanja snaga svjetlosti, po prvi put će Gospić obasjati instalacija s kinetičkim svjetlima i laserski show uz glazbu. Moći će se odigrati i omiljena igra križić – kružić u obliku laserske projekcije, a u Magic dječjem parku s fluorescentnim kamenčićima i fluorescentnim trakama skrivaju se mnoga iznenađenja, koja jedva čekaju da ih otkriju posjetitelji malih nogu.

obljetnica teslinog rođenja

Atrij Kulturno Informativnog Centra domaćin je house partiju od 22 sata, gdje će se za odličnu atmosferu pobrinuti DJ Andrologic. Osim što je već dvadesetak godina prisutan na elektronskoj sceni može se pohvaliti i svojim producentskim uratcima na labelovima kao što su ruski Majestic Family Records, britanski Capital Heaven i belgijski Sound Avenue. Do sada je nastupao u mnogobrojnim klubovima dijem Hrvatske i Europe, uz podršku jakih svjetskih imena iz elektronskog svijeta kao što su Laurent Garnier, Hernan Cattaneo, Paul Hazendonk, Nick Warren, Madloch, Sebastian Busto, Marc Poppcke i mnogi drugi.

U nedjelju, 10. srpnja, na Teslin rođendan, u Smiljanu se organizira, točno u podne, izložba fotografija na otvorenom: “4 godišnja doba”, fotografa Josipa Durdova, a svi posjetitelji moći će besplatno razgledati Memorijalni centar Nikole Tesle od 10 do 20 sati. Lika Night Run u parku Jasikovac počinje dječjom utrkom u 18 sati, a odrasli startaju od 19 sati, nakon čega slijedi rock koncert gospićke rock punk grupe DC5. U večernjim satima posjetitelje očekuje još jedna atrakcija – panoramski pogled iz balona, a karte se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice Gospić.

Oba dana posjetitelji mogu uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima, a ulaz na sva događanja, osim panoramskog pogleda iz balona, je besplatan. Više informacija pogledajte na Facebook stranicama Turističke zajednica grada Gospića i grada Gospića.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.