Ogulin se ponovno pretvara u grad iz bajke

Ogulinski festival bajke spreman je za svoje 17. izdanje koje se u gradu Ogulinu održava od 10. do 12. lipnja. Festival će i ovoga ljeta slaviti bajke i bajkovito stvaralaštvo tijekom tri dana trajanja i to kroz bogati umjetnički i kulturni program namijenjen djeci, mladima i odraslima.

Ogulinske ulice i trgovi spremni su još jednom za pretvaranje u najmaštovitiju bajkovitu scenu na kojoj će nastupiti brojni izvođači te okupljene obasipati zabavom i pozitivnom energijom. Tako će cijele obitelji moći pronaći nešto za sebe i to na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena, kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći, a PROGRAM otvara poznati pjevač Bojan Jambrošić.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Festival je pokrenut još 2006. godine, organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina, a potaknut je stvaralaštvom slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena u Ogulinu. Upravo su joj grad i okolica bili najveća inspiracija za pisanje.

U svijetu bajki je za svakoga ponešto

Od radionica svakako se ističu uvijek atraktivna radionica Vilinski kutak već stalne gošće Kate Škugor iz Vodica, Stakleno-drvena priča, Priča o malom brodograditelju, Oslikajmo bajku te Šumska bajka, Novi život bijelog vuka kao i Bajka o zmajevima naših Zmajoljubaca.

Što se tiče predstava, nikako se ne smiju propustiti predstave Mi o vuku u kojoj glumi Bojan Jambrošić, zatim Hrvatske vile i vještice, Reciklauniranje, Ogledalce ogledalce, Vesela tvornica riječi, Neobičan intervju te niz drugih predstava uvijek atraktivnog Šarenog svijeta.

Tu su i video projekcije crtanih filmova Croatia Filma Bundašev rođendan, Tajno selo, Velika utrka, Kraljica cipela, niz crtanih filmova Hlapićeve sportske igre, Šećerko, Hvala za lijek te novost koju donosi ovogodišnji program, po prvi puta u suradnji s HRT-om, predstavljanje JUHUHU programa koji obožavaju svi klinci i klinceze.

Pripovijedanje bajki ono je što ovom festivalu daje posebnu čar, te nešto u čemu ponajviše uživaju najmlađi. Ove godine moći će poslušati domaćicu Sabinu Gvozdić – Živa riječ, Sandru Vukoju iz Slavonskog Broda, Knjiguljicu iz Karlovca te Fora priču iz Zagreba. A tu je i animacijski program s tradicionalnim polaganjem vozačke dozvole za letenje na metli.

Za dobru atmosferu, na rasporedu je i koncert Domagoja Vukovića iz Ogulina te Udruge žena Ogulin i Kluba za mlade Ogulin. Od gastronomske ponude, svi gosti festivala mogu okrijepu pronaći u restoranu Hotela Frankopan, restoranu Ive, pizzerijama Bonnino i Klopizza, fast foodu Štross, krčmi Dalmatinac te se zasladiti u slastičarnici Korzo.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a organiziran je i prijevoz vlakom iz Zagreba prema voznim vremenima objavljenim na web stranici HŽPP-a.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.