U Opatiji vas očekuje bogat novogodišnji vikend

Četverostrukim novogodišnjim dočekom Opatija će ispratiti 2021. i uz optimističnu glazbenu podlogu punu rocka, popa i funka, ali i poznatih stihova domaćih zvijezda, zakoračiti u 2022. godinu. Svi dočeci na otvorenom održat će se u skladu s postojećim mjerama te uz obavezno predočenje važeće EU COVID potvrde.

Središnji doček održat će se pred “mrkatom”, odnosno gradskom tržnicom. U petak, 31. prosinca s početkom u 20 sati zasvirat će David Danijel, Duško Jeličić Dule sa svojom Bonacom, Koktelsi i Šajeta.

Od 22 sata, glazbeno zagrijavanje za Novu godinu krenut će i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer i na Ljetnoj pozornici. U srcu opatijskog Adventa, pred Šporerom i u parku što ga okružuje, za dobre vibracije pobrinut će se Dellboys s gostima, a uz klizalište na otvorenoj sceni Ljetne pozornice atmosferu će ugrijati Grooversi.

Četvrta lokacija za ispraćaj Stare godine je Xmas Street Lungomare Advent. gdje od 19 sati nastupa DJ Alex Ivanov. Doček je organiziran i u brojnim hotelskim i ugostiteljskim objektima diljem Opatije.

Silvestarski program započet će već u jutarnjim satima, koji su prema tradiciji posvećeni najmlađima. Dječji doček Nove godine od 11 sati na Ljetnoj pozornici pružit će mališanima sat punih doživljaja uz nezaobilaznu pjesmu i ples, balone, konfete i facepainting te veselo društvo kostimiranih animatora i uličnih umjetnika koji će mališane zabaviti raznim igrama, radionicama i akrobacijama.

U isto vrijeme, ispred hotela Milenij održat će se izložba oldtimer vozila Liburnia Classic Cluba. U 12 sati Xmas Street Lungomare Advent krenuti će prema dočeku Nove godine uz The Funkables.

Od 12 do 16 sati, svakog sata startat će novogodišnje panoramske vožnje brodom Jadera opatijskim akvatorijem. Plovidbe će, uz fritule i pjenušac, ponuditi novi pogled na Opatiju i izvrsnu uvertiru u večernju zabavu.

Na samu Novu godinu, u subotu 1. siječnja, točno u podne na Slatini će opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin uputiti novogodišnju čestitku. Nakon toga će se održati tradicionalno otvorenje kupališne sezone u “režiji” Opatijskih kukala. Njih će na novogodišnjem kupanju pratiti glazbeni sastav Trio Asi i kuma, čakavska pjesnikinja Marina Česen.

Priliku da budu prvi izvođači koji će nastupiti u 2022. godini dobit će Spart Jazz Quartet. Njihove će melodije od 10 sati odjekivati Parkom Angiolina, a koncerti će se nizati do kraja dana. Od 13 do 16 sati svirat će se na terasi hotela Milenij, od 17 sati DJ Maki zabavit će Xmas Street Lungomare Advent, a od 18 u Parku Angiolina nastupit će Dino Antonić Trio.

Subotnje poslijepodne kod Šporera bit će gotovo čitavo vrijeme ispunjeno dobrom, “živom” glazbom. Od 13 do 17 sati za to će se pobrinuti Trio Asi, a od 19 do 23 sata Blu: Kanu.

Nedjelja, 2. siječnja donosi iznenađenja i “Surprise Party”. Program kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer na popularnom blagdanskom okupljalištu počinje u 19 sati.

I raniji nedjeljni termini bit će zanimljivi ljubiteljima dobre glazbe. Od 12 sati u Parku Angiolina nastupaju Leo i Alba, a u 18 sati zapjevat će Martina Majerle. Između ova dva koncerta, održat će se glazbeni nastupi na terasi hotela Milenij od 13 do 16 sati te poslijepodne uz hitove koje će od 17 sati na Xmas Street Lungomare Adventu puštati DJ Super Saiyan.

Prigodno uređenje grada i adventska ponuda na Xmas Street Lungomare i Ljetnoj pozornici potrajat će do 9. siječnja.

Za sve posjetitelje koji nemaju digitalnu EU COVID potvrdu osigurana je mogućnost testiranja brzim antigenskim testom po cijeni od 70 kuna.

Svi oni koji neće imati prigodu posjetiti Opatiju u blagdansko vrijeme, djelić atmosfere mogu osjetiti virtualnom šetnjom adventom u Opatiji.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.