Opatija Rally ovoga će vikenda Liburniju ukrasiti oldtimerima


Nakon dvije godine pauze, u subotu 4. lipnja ponovno će se održati tradicionalni Opatija Rally u organizaciji Liburnia Classic Cluba Opatija. Okupljanje vozila predviđeno je od 8 sati ispred Sportske dvorane Marino Cvetković, a start ovog zanimljivog sportskog događanja je u 10 sati.

Liburnia Classic Club okuplja sve zaljubljenike u stare automobile, od onih koji uživaju samo u vožnji ovim savršenim “klasicima” pa sve do onih koji se bave restauracijom i održavanjem.

Ljubav prema klasičnim, odnosno starodobnim automobilima bila je poticaj desetorici entuzijasta da u Opatiji 2009. godine osnuju udrugu pod imenom Liburnia Classic Club Opatija. Danas udruga broji preko 60 članova koji su ili vlasnici starodobnih automobila ili se njima na bilo koji način žele baviti.

Članovi kluba redovito sudjeluju na rally vožnjama, kulturnim i sportskim manifestacijama, susretima vlasnika klasičnih vozila, izložbama te sajmovima u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Udruga djeluje na području Liburnije i Istre, te surađuje klubovima u zemlji i inozemstvu. Najatraktivnija su ipak događanja poput rallyja ili druženja vlasnika automobila, a područje bezvremenske Opatije za to je upravo idealno okruženje. Savršeno uklopljeni u vizure ovog područja, stari automobili i članovi Liburnia Classic Cluba kroz razne manifestacije na najbolji način promoviraju turistički potencijal, prirodne ljepote, kulturu i gastronomiju ne samo Opatije, već i cijele Liburnije i Istre  zaljubljenicima u klasični svijet ljepote na kotačima iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Dvanaesto izdanje Opatija Rallya vozače će odvesti preko Rijeke, Kostrene, Meje, Križišća, zatim Drivenika, Bribira i Pavlomira dovesti do Novog Vinodolskog gdje je cilj rallyja. Očekuje se da će sudionici na cilj pristići oko 13:30 sati, nakon čega će se održati dodjela nagrada u restoranu Marina Novi.

Naslovna fotografija: Anton Unković/ Turistička zajednica grada Opatije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.