Osmo izdanje međunarodne regate “Trka oko Krka” starta u Novom Vinodolskom

Rivijeri Crikvenica predstoji zanimljiv i dinamičan vikend. Naime, od 16. do 18. rujna će se održavati osma po redu međunarodna navigacijska regata krstaša “Trka oko Krka”, dužine 55 nautičkih milja.

Noćna navigacija i različita lica akvatorija, od primorske bure do bonace, pravi su izazov za jedriličare. Zaljubljenicima u jedrenje svako je njihovo isplovljavanje nova uzbudljiva priča. Regata “Trka oko Krka”će startati u petak, 16. rujna, u 19 sati ispred luke Novi Vinodolski, a ulazak u cilj je predviđen ispred luke u Selcu.

U luci Novi Vinodolski će se uoči starta odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, ali i domjenak dobrodošlice i pripreme za start. U pripremi su i zanimljive poslovne te stručne prezentacije, a za obitelji i druge osobe u pratnji jedriličara bit će organizirano praćenje starta s izletničkog broda “Mali Marino”. Nakon dočeka jedriličara na cilju, slijedi ceremonija proglašenja pobjednika i završni domjenak u hotelu “Katarina” u Selcu. Detaljniji program regate pogledajte na Facebook stranici JK Jadro Selce.

Regatu će se moći pratiti i uživo na internetu putem live trackera na POVEZNICI.

Suradnjom s “Green Sail” inicijativom želi se pomoći u borbi protiv onečišćenja obale i mora te kroz zajedničku viziju i regate educirati, motivirati i inspirirati nautičku zajednicu u smjeru zaštite mora kroz održive ekološke prakse. U skladu s time, sva plovila koja će sudjelovati na regati dobit će “Green Sail” zastavicu i edukativne letke s eko pravilima o postupanju s otpadom generiranog tijekom regate kojeg sudionici moraju vratiti na kopno i propisno razdvojiti.

Posadama koje žele sudjelovati, a nemaju jedrilicu, organizatori će rado pomoći da je unajme u suradnji s nekom od lokalnih charter tvrtki na tom području.

Posjetite Selce i Novi Vinodolski, uživajte u nezaboravnom prizoru koji čine krstaši kao predivni ukras na moru.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.