Otvoren foto natječaj “Volim svoju županiju”

- Oglas -

Hrvatska zajednica županija otvorila je novi krug foto natječaja “Volim svoju županiju” kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva.

volim svoju županiju

Foto natječaj “Volim svoju županiju” pokrenula je Hrvatska zajednica županija s ciljem promocije posebnosti svih hrvatskih krajeva. U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10 000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju, a ove godine je na čelu žirija fotograf Damir Hoyka.

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a koncem 2023. godine i u Europskome odboru regija u Brusselsu. Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja krase zidove Opće bolnice Zadar.

galeb bura
Volim svoju županiju, autorica: Katica Mustapić – drugo mjesto glavnog natječaja 2023. godine

Novi krug foto natječaja otvoren je od 2. do 16. lipnja 2024. godine, a autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije.

Glavni foto natječaj

Žiri bira ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije) koje ulaze u postav izložbe “Volim svoju županiju”. Nagradu osvaja prvo mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Fotografije snimljene dronom

Žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom koje također ulaze u postav izložbe. Nagradu osvaja prvo mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

dron
Volim svoju županiju, autor: Marin Magaš – prva nagrada u kategoriji “Slike iz dronova” 2023. godine

Hrvati izvan Hrvatske

Žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. Nagradu osvaja prvo mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

Glavna nagrada je GoPro Hero 12 digitalna sportska kamera, a autori svoje fotografije mogu prijaviti na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.