Otvorene prijave za 37. Plitvički maraton koji se održava u lipnju

Plitvički maraton će po 37. puta okupiti sportaše i rekreativce iz cijele Hrvatske, ali i izvan nje. Utrka koja svojom ljepotom, ali i težinom, sudionike često ostavlja bez daha, održat će se 4. i 5. lipnja. Organizator natjecanja je Atletski Klub Plitvice, a glavni pokrovitelj Javna ustanova Nacionalni park Plitvička Jezera.

Plitvički maraton posebna je utrka čija staza najvećim dijelom prolazi pored svjetski poznatih, smaragdno-modrih, Plitvičkih jezera i kroz stoljetne šume zbog čega ga mnogi nazivaju najljepšom, ali i najtežom utrkom na svijetu u kojoj natjecatelji mogu birati između tri staze. Osim maratona, utrke na 42 kilometra, tu su još i polumaraton na 21 i utrka od 10 kilometara.

Kao najstarija i najzelenija hrvatska utrka, Plitvički maraton iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja, a ove godine se očekuju sudionici iz više od 20 zemalja. Zanimljivost je kako je ove godine Plitvički maraton dio kalendara natjecanja prve Hrvatske cestovne lige koja se održava u suradnji sa Hrvatskim Atletskim savezom.

U petak 4. lipnja održat će se najkraća utrka, na deset kilometara, dok su u subotu na rasporedu utrke od 21 i 42 kilometra. Limit natjecatelja iznosi 1.000 osoba i to 500 na polumaratonu koji se trči u čast Valentine Valjak (preminule pobjednice 35. Plitvičkog polumaratona), 250 na maratonu i 250 na utrci od 10 kilometara.

Sve informacije o utrci mogu se pronaći na web stranicama Atletskog kluba Plitvice. Prijave na maraton već su otvorene i moguće su preko POVEZNICE.

Naslovna fotografija: Atletski klub Plitvice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.