Otvorene prijave za 39. Plitvički maraton – najzeleniju hrvatsku utrku

spot_img

Plitvički maraton će po 39. puta okupiti sportaše i rekreativce iz cijele Hrvatske, ali i izvan nje. Utrka koja svojom ljepotom, ali i težinom, sudionike često ostavlja bez daha, održat će se 1. i 2. lipnja. Organizator natjecanja je Atletski Klub Plitvice, a glavni pokrovitelj Javna ustanova Nacionalni park Plitvička Jezera.

plitvički maraton
Foto: Atletski klub Plitvice

Plitvički maraton posebna je utrka čija staza najvećim dijelom prolazi pored svjetski poznatih, smaragdno-modrih, Plitvičkih jezera i kroz stoljetne šume zbog čega ga mnogi nazivaju najljepšom, ali i najtežom utrkom na svijetu u kojoj natjecatelji mogu birati između tri staze. Osim maratona, utrke na 42 kilometra, tu su još i polumaraton na 21 i utrka od pet kilometara.

Kao najstarija i najzelenija hrvatska utrka, Plitvički maraton iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja, a ove godine ih se očekuje iz više od 40 zemalja. Zanimljivost je kako je i ove godine Plitvički maraton dio kalendara natjecanja prve Hrvatske cestovne lige koja se održava u suradnji sa Hrvatskim Atletskim savezom.

36. plitvički maraton
Foto: Atletski klub Plitvice

Plitvički maraton – poseban doživljaj duha i tijela

U petak 1. lipnja održat će se najkraća utrka dok su u subotu na rasporedu utrke od 21 i 42 kilometra. Broj natjecatelja je ograničen na 1.000. Tako na polumaratonu i maratonu može nastupiti po 300 natjecatelja, a u utrci na pet kilometara njih 400. Svaki natjecatelj u svom startnom paketu dobije i ulaznicu za Nacionalni park.

Polumaratonska utrka i ove se godine trči u čast Valentine Valjak, preminule pobjednice 35. Plitvičkog polumaratona.

plitvički maraton
Foto: Atletski klub Plitvice

Sve informacije o utrci mogu se pronaći na web stranicama Atletskog kluba Plitvice. Prijave na maraton već su otvorene i moguće su preko POVEZNICE. Trčanje kroz najveći i najstariji Nacionalni park je poseban doživljaj duha i tijela, stoga pripremite svoje tenisice i pridružite nam se u ovom spektakularnom sportskom događaju.

Naslovna fotografija: Atletski klub Plitvice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.