Ovoga vikenda se u Zadru održava prva ovogodišnja regata CRO ORC D-Marin Cupa

Jedriličarski klub Uskok i D-Marin Borik ovoga će vikenda ugostiti prvu ovogodišnju regatu CRO ORC D-Marin Cupa. U subotu i nedjelju – odnosno 12. i 13. ožujka – osam posada iz Hrvatske i Slovenije odmjerit će snage u Zadarskom kanalu, u štap polju na kojem su predviđena tri jedrenja i jedan navigacijski plov. Predviđeno vrijeme prvog starta je u 11 sati, budu li to dopuštali vremenski uvjeti.

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od dvadeset godina, a riječ je o sustavu razvrstanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući ovom sustavu, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja ORC sezona otvara se upravo ovom regatom u marini D-Marin Borik. Na ORC regatama sudjeluju najbolje posade u krstašima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Nakon ove regate u Zadru, sezona se nastavlja s Kupom u Šibeniku.

Ovakva su natjecanja sjajna prilika za promociju ne samo jedriličarskog sporta, već i samih destinacija u kojima se ona održavaju. Iz tog razloga, u D-Marinu aktivno rade na realizaciji ovakvih aktivnosti već nekoliko godina, a s ciljem doprinosa dodatnom razvoju nautičkog turizma u Hrvatskoj, kao i pozicioniranju Hrvatske kao jedne od top destinacija za jedrenje u Europi.

Foto: D-Marin

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.