Pescaria Seafood festival – najava početka glavne sezone u Jelsi

Jelsa, nekada prvenstveno ribarski gradić, ali i stoljećima centar vinogradarstva i trgovine vinom, vratio se svojim izvorima, sada kroz sasvim nov, a opet tako poznat gastronomski užitak u mediteranskoj prehrani. Pescaria Seafood festival, kojem je organizator bio Wine bar & Restaurant Artichoke u Jelsi, najbolja je najava glavnog dijela sezone. U restoranu na meniju i inače postoji širok izbor mediteranskih jela po čemu je i poznat.

Ideja Dine Pavičića, vlasnika restorana i kreatora ovog festivala je približavanje domaćih namirnica modernijim receptima. Nadahnut namirnicama iz svog vrta te plodovima mora, želio je stalnim gostima, ali i onim novima, predstaviti neke nove recepte brižno pripremljene kroz zimske mjesece. Morske delicije su ovaj put pripremljene na poseban način kako bi se prilagodile novom ubrzanom načinu života, ali i opuštenom Street food načinu uživanja u hrani i raznim autentičnim vinima kao i vinima partnera večeri distribucije Vijola iz Hvara.

Za ambijent i vrhunsku glazbenu podlogu se pobrinuo Duje Ružičić sa Jazz standardima na trubi, koji je sve zaokružio sa glazbenim notama. Motiv za organizaciju festivala bili su stalni gosti koji se svake godine vraćaju, pa se i ove godine za njih napravilo nešto malo drugačije. Sama ideja je bila prezentirati morske plodove i domaće povrće iz vrta u malo drugačijim formatima.

Na festivalu su se mogli kušati Bruschettu tj. hobotnicu na kruhu sa emulzijom od domaćeg meda, limuna, maslinovog ulja i crvenog grejpa, morski bombolin od plave ribe, tuna burger, spring rolice od kozica, polpetice od škampa i plave ribe, te još mnogo drugih morskih delicija. Reakcija gostiju i mještana je bila nadasve pozitivna i podrške nije nedostajalo, te je ovo događanje samo najava početka nove gastro jelšanske priče. Jer ne kaže se uzalud (i za ljude i za hranu) “Nojoboje je zeje iz svojega vartla”.

“Jelsa se i ovaj put pokazala kao izvrstan domaćin i to ne samo kao već više od jednog stoljeća nepogrešivo dobra destinacija obiteljskog i eno gastro turizma, već isto tako kao destinacija spremna odgovoriti novim modernim izazovima i očekivanjima mlađe populacije”, poručili su iz Turističke zajednice općine Jelsa.

Fotografije: Nikola Radovani

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.