Pidoča & Debit se vole: Sljubljivanje školjki i vina najava za lipanjsku manifestaciju u Šibeniku

Jučer je u Zagrebu, u dvorištu vinoteke Vintesa, najavljena manifestacija Pidoča & Debit se vole koja će se održati u Šibeniku 11.6.2022. u organizaciji TZ Šibenika i TZ Šibensko-kninske županije.

Tri vinarije iz Šibenika i okolice predstavile su svoje debite i još nekoliko odabranih vina autohtonih sorti. Uz vina vinarije Sladić, Testament i Vinoplod degustirale su se i pidoče (dagnje) iz Šibenskog kanala, koje su idelan partner debitu. Uz vino, pidoče i glazbu uživao je veliki broj posjetitelja kojima je ovo bio odličan uvod za glavno događanju u Šibeniku.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od ograničenog broja sudionika u Zagrebu, šibenska manifestacija okupiti će puno više vinara koji proizvode debit a restorani će pripremiti više različitih jela na temu dagnji ili pidoča, kako ih domaći ljudi nazivaju.

A ako niste znali pidoča je školjka iz Šibenskog kanala, debit je vinska sorta šibenskog zaleđa, a proljeće je vrijeme kada i jedan i drugi sazrijevaju. Tada meso u ljušturi pidoče počinje bujati, a u isto vrijeme mladi i lepršavi debit spreman je za izlazak iz podruma. Kada se sretnu i sljube na vašem nepcu oni postaju savršeni par i tada shvatite ono što vam želimo reći – Pidoča & Debit se vole. Provjerite u lipnju u Šibeniku.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.