Piloti ponovno lete visoko: Imaju najbolji gin na svijetu, ali i najbolji hrvatski dry gin

Osvojena zlatna medalja za najbolji hrvatski dry gin, već je osamnaesto priznanje koje je u četiri godine osvojila tvrtka i destilerija Duh u boci za Old Pilot’s gin iza koje stoje dvojica bivših vojnih pilota, doduše jedan je bio pilot, a drugi se školovao na Zračnoj akademiji u Zadru. Ovdje su se upoznali, a ostalo je povijest. Priča s letenjem služi tek kao mamac za nas medije, ali je toliko seksi da joj ni mi nismo odoljeli.

Destilerija se nalazi u zagrebačkom kvartu Rudeš odakle u svijet odlazi gin premium kvalitete, a letački duh ovu ekipu nije napustio jer uzletili su visoko na svjetsku gin scenu. Tomislav Anadolac i Hrvoje Bušić ovu priču žive već dugo, a spravljanje gina je u početku bio hobi.

Uspjeh destilerije nije slučajan i iza njih su sati učenja što u Hrvatskoj što po cijelom svijetu, tako je Hrvoje status povlaštenog certificiranog destilera dobio u Nizozemskoj, a za Old Pilots Gin struka kaže kako je najbolje napravljeni craft gin u Hrvatskoj.

Baš kada smo pomislili da život ne može biti slađi evo nam još jednog deserta. Nagrade za najbolji hrvatski odležani džin. Naš Barrel Aged gin odležava u drvenim bačvama hrvatskog i američkog hrasta. Slavlje se nastavlja, poručili su nakon nagrade piloti koji su na svjetskoj razini preletjeli i iza sebe ostavili svjetske zvijezde u proizvodnji gina poput Blooma, Gina Mare ili The Botanista.

Naime ovaj brand već se više puta ovjenčao i zlatnim medaljama za najbolji gin na svijetu, od čega posljednji put prošle godine u Londonu. Osnivači i vlasnici tvrtke, Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac te članovi Savjetodavnog nadzornog odbora predvođeni predsjednicom Leonor Stjepić upravo rade na reorganizaciji, kako bi se mogli posvetiti osvajanju ostalih zemalja.

U četiri godine poslovanja, od čega su posljednje dvije obilježene pandemijom koronavirusa, tvrtka Duh u boci je s brendom Old Pilots Gin postigla nekoliko velikih uspjeha. Ovaj premium gin u potpunosti je napravljen od hrvatskih sastojaka i to samo onih najkvalitetnijih. Tako se u ginu nalazi borovica iz Otočca, anđelika iz Like, naranče iz Opuzena, list masline s Biokova, lavanda s Hvara i kadulja s Velebita. Iako su mlada tvrtka, trenutno su u procesu transformacije iz lokalne mikro destilerije u globalnog proizvođača, s težnjom da postanu jedan od vodećih proizvođača na svjetskom tržištu.

Trenutno izvoze na sedam stranih tržišta. Do danas su osvojili 18 uglednih međunarodnih nagrada za Old Pilots Gin, a prošle godine su osvojili dvije zlatne medalje za vrhunsku kvalitetu svoga proizvoda. Zadnje tržište na koje su nedavno ušli je englesko, gdje su prisutni i u jednom od najprestižnijih londonskih restorana – Boisdale.

-Želja nam je staviti Hrvatsku na svjetsku kartu premium proizvođača jakih alkoholnih pića. Ponosni smo što unatoč izazovnim godinama uspijevamo ostvariti godišnji rast od 30% do 40%. U već spomenutom procesu transformacije naše tvrtke, iznimno važnu ulogu ima naš Međunarodni ‘Advisory Board’, na čijem je čelu gđa Leonor Stjepić. Savjetodavni odbor nam je od iznimne važnosti zbog internacionalizacije poslovanja, na kojoj intenzivno radimo, naglašava Tomislav Anadolac, suvlasnik tvrtke Duh u boci.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.