Pionir turizma sa značenjem Bakar, poziva na besplatan razgled uz stručno vodstvo

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju” Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske organizira besplatna vođenja u brojnim gradovima diljem Hrvatske u nedjelju, 15. siječnja s početkom u 12:00 sati.

Ovoj inicijativi pridružila se i Turistička zajednica Grada Bakra uz besplatan razgled Bakra pod stručnim vodstvom vodiča prof. Bore Štrbca. Razgled počinje u nedjelju, 15.01. točno u podne ispred ureda turističke zajednice, a predviđen je obilazak lokacija Magistrat, Turska kuća, crkva sv. Andrija ap., katakombe, Frankopanski kaštel, Rimska kuća i crkva sv. Križa.

Bakar pionir suvremenog turizma sa značenjem

Prilika je ovo da upoznate Bakar gradić koji je bio simbol teške industrije koji se poput Pepeljuge pretvara u destinaciju o kojoj se neprekidno šuška. Ovom se nema što dodati, osim potražiti priliku za novi posjet malom kvarnerskom biseru velikih priča. Srećom, ona nam se ukazuje krajem lipnja kada počinje još jedno  “Margaretino leto“, tradicionalna bakarska ljetna manifestacija. Osmišljeno po principu za svakoga ponešto, svakome od srca, Margaretino leto će i ove godine otkriti i neke očima nevidljive ljepote i vrijednosti.

Posebna priča iz Bakra koju vrijedi upoznati nadahnuta je životom slijepog bakarskog vodonoše Ivana Čopa, koji je živio u drugoj polovici 19. stoljeća. Bakar se pozicionirao kao jedan od hrvatskih pionira suvremenog “turizma sa značenjem”. Nemojte ga propustiti!

Fotografije: TZ Bakar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.