Platak – otvorene četiri staze skijališta s pogledom na more

Na samo pola sata vožnje od Rijeke, oko dva sata od Zagreba i na desetak kilometara zračne linije od mora nalazi se popularno skijaško odmaralište Platak. Tako u zimskim mjesecima imate priliku u istom danu skijati i sanjkati se na Platku, a onda nakon snježnih aktivnosti spustiti se do mora, na ručak i šetnju. Platak je jedino skijalište s pogledom na more i omiljena je destinacija brojnim skijašima.

Danas su se otvorile staze Radeševo 1, Zavoj 19, Turistička i Baby staza. Skijašima je danas i tijekom vikenda na raspolaganju žičara i pokretne trake Radeševo i Baby lift koji će kao i proteklih dana biti namijenjen i sanjkašima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Danas, ako vremenske prilike to dozvole, kreće i noćno skijanje koje će ove sezone biti organizirano na donjem dijelu staze Radeševo 1, u području koje pokriva pokretna traka. Kao i prethodnih godina noćno skijanje, kada god to vremenske prilike budu dopuštale, bit će utorkom i petkom od 19 do 22 sata. Skijaške karte za noćno skijanje moći će se kupiti isključivo na blagajni koja se za noćno otvara u 18 sati, po cijeni od 40 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu do 12 godina.

Lijepo vrijeme i otvorenje žičare vjerojatno će i ovog vikenda na Platak privući brojne posjetitelje, pa se mogu očekivati i značajnije gužve. Preporučujemo prije polaska provjeriti aktualne informacije na mrežnoj i Facebook stranici Platka, a popunjenost parkirališta i staza može se vidjeti i na web kamerama. Također podsjećamo na obaveznu zimsku opremu kao i pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, prije svega na fizički razmak. COVID potvrde za skijaše i sanjkaše na otvorenom za sada nisu potrebne.

Naslovna fotografija: Skijalište Platak Facebook

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.