113. Plivački maraton Šilo–Crikvenica: Počele prijave za najstariji plivački maraton na Jadranu

Počele su prijave za najpoznatiji maraton na crikveničkoj rivijeri i najstariji plivački maraton na Jadranu – radi se o 113. po redu Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica, koji je dio “Crikvenica Summer Showtime” događanja, a boduje se u okviru Cro Cupa.

Maraton je to koji je prvi puta organiziran davne 1910. godine, a spaja Šilo na otoku Krku i Crikvenicu i tradicionalno se pliva na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, zaštitnice Crikvenice.  

Zainteresirani se natjecatelji moraju prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici i Facebook stranici Plivački maraton Šilo-CrikvenicaPrijave traju do utorka, 8. kolovoza 2023., do 12:00 h, a nakon tog roka prijave neće biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti nepovratnu kotizaciju i to unutar dva radna dana nakon izvršene prijave. U protivnom, prijava se smatra nepotpunom i prijavitelj se briše s popisa sudionika maratona. Kotizacija iznosi 30,00 eura. 

Dob natjecatelja nije ograničena. Natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađi plaćaju kotizaciju u iznosu od 10,00 eura, kao i osobe s invaliditetom. Svaki je natjecatelj dužan organizatoru dostaviti potvrdu o uplati kotizacije putem maila, a osobe s invaliditetom i presliku invalidske iskaznice.

U cijenu kotizacije uračunato je osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica – suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, zahvalnica za sudjelovanje i obrok -„lunch paket“ – nakon utrke. Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju.

Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz glazbeni sastav „Infinity band“.

U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija.

Izvor i foto: TZ Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.