U okviru 30. Tjedna restorana diljem Hrvatske restorani su otvorili svoja vrata novim gostima s ciljem promocije restoranske kulture, a goste mame posebnim cijenama menija.
Do nedjelje 30. ožujka možete uživati u posebno složenim menijima u preko 50 restorana diljem Hrvatske uz cijene od 20 do 26 eura za meni. Popis restorana pronađite na LINKU.

Ponuda restorana je raznolika od poznatih mesnih restorana, ali i vegetarijanskih i veganskih, a najveći broj restorana uključenih u Tjedan restorana nalazi se u Zagrebu. Na popisu su između ostalih Byblos u Teslinoj ulici, Asia Thai u Šenoinoj, ali i Matrix na Slavonskoj aveniji.
I dalmatinska metropola Split nudi izvrsne opcije u restoranima Brasserie on 7, Trattoria Tinel, ili Zinfandel Food & Wine Bara. U tjedan restorana uključio se i Dvorac Mihanović u Tuheljskim Toplicama, Magdalena u Krapinskim toplicama, Konobe Soprano u Puli, Kaštel Slanica u kanjonu Cetine, Terbotz u Štrigovi, Konobe Kala na Braču, Konoba Trs u Trogiru i brojni drugi.
Priča oko tjedna restorana nastala je po uzoru na slične gastro evente u New Yorku, a cilj je svakako promocija restoranske kulture te je za očekivat kako će se u rastućem trendu izlazaka u restorane sve veći broj ugostitelja priključiti ovom pokretu.
Inicijatori projekta, Željka Marjanović i Ozren Drobnjak krenuli su u projekt s misijom promocije hrvatske gastronomske scene, ali i poticanja interakcije između ugostitelja i posjetitelja. Cilj je omogućiti što široj publici upoznavanje s vrhunskom kuhinjom uz povoljnije cijene.

Ako se pohvalite na društvenim mrežama možete osvojiti i besplatnu večeru
Kada se nađete u nekom od restorana slikajte svoju hranu i dočarajte ugođaj slikom i objavom na društvenim mrežama za vrijeme Tjedna restorana. Ukoliko svoje objave označite s hashtagom #TRklik, napišete naziv restorana i naziv jela imate šanse osvojiti ručak ili večeru za dvoje u restoranu po vašem izboru.