Zagreb Classic – osam vrhunskih koncerata klasične glazbe za početak kulturnog ljeta

Zagreb Classic službeno će označiti početak bogatog programa kulturnog ljeta. U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba te partnera, od 21. lipnja do 1. srpnja, na Trgu kralja Tomislava održat će se ukupno osam besplatnih koncerata. U izboru najboljih svjetskih klasika publika će moći uživati s početkom u 21 sat.

Na sam Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta, 21. lipnja, Zagreb Classic otvorit će koncert “San ljetne noći”. Nastupit će Simfonijski orkestar HRT-a, sopranistica Josipa Bilić, violončelist Branimir Pustički i ansambl Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Svi oni udružuju se pod vodstvom britanskog maestra Martina Yatesa. Izvest će neke od najljepših arija te orkestralnih i baletnih točaka svjetski priznatih skladatelja.

– Afirmirajući ljepotu i snagu izričaja klasične glazbe, šesto izdanje Zagreb Classic festivala ponovo će donijeti biranu klasičnu glazbu i tople emocije za sve one željne vrhunskog glazbenog doživljaja. Festival počinje 21. lipnja na Svjetski dan glazbe, a završit će 1. srpnja svečanim koncertom povodom 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Vrhunsku klasičnu glazbu rijetko možemo doživjeti van koncertnih dvorana, a Zagreb Classic tu priliku daje svim građanima, kao i posjetiteljima, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te dodala kako se jedinstvena pozornica pod zvjezdanim nebom Tomislavovog trga dokazala kao posebna inspiracija ne samo publici, već i glazbenicima za neponovljive izvedbe.

Na ovogodišnjem Zagreb Classicu nastupit će izvođači iz Hrvatske i inozemstva. Između ostalih, Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se otkazuju.

Naslovna fotografija: Lice Grada
Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Zagreba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.