Početak ljeta u znaku Svjetskog dana glazbe i Zagreb classica

Uoči Svjetskog dana glazbe danas, ponedjeljak 20. lipnja, Turistička zajednica grada Zagreba poklanja koncert Zagrebačkih solista uz gostovanje Marka Tolje. Tako će se, s početkom u 18 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu moći poslušati skladbe W.A. Mozarta, Luke Sorkočevića, Amanda Ivančića, ali i neke od najljepših pjesama Ive Robića, Franka Sinatre, Luisa Armstronga i drugih.

Na sam Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta, 21. lipnja,  u organizaciji Hrvatske glazbene unije, u razdoblju od 17 do 21 sat, glazbenici poklanjaju glazbu kroz  brojne koncerte u centru grada. Razni glazbeni žanrovi moći će se čuti na lokacijama: Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, Tkalčićeva ulica/ Krvavi most, Europski trg i park Ribnjak. Isti dan, s početkom u 19 sati, na Medvedgradu će, u organizaciji Parka prirode Medvednica, nastupiti LADO & Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Radi se o novoj suradnji i projektu koji je inspiriran klasičnom i etno hrvatskom glazbenom baštinom kroz fuziju etna i jazza.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je pun događanja i po mnogima, najljepši upravo u ovim mjesecima koji nam dolaze. Nakon prigodnog obilježavanja Svjetskog dana glazbe, u četvrtak, 23. lipnja, počinje Zagreb Classic 2022. koji nam otvara posebna gošća iz Ukrajine, solistica na violini, Anastasiya Petryshak uz pratnju orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tijekom sedam dana posjetitelji će moći uživati u biranim sadržajima domaćih i međunarodnih izvođača te divnom ambijentu Trga kralja Tomislava. Svi programi su besplatni, a prvorazredne glazbene poslastice prekrasna su uvertira u još jedno atraktivno ljeto u glavnom gradu, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Podsjećamo, u organizaciji Grada Zagreba te Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, u Zagrebu će se od 23. do 29. lipnja održati Zagreb Classic 2022. na Trgu kralja Tomislava. Tako će, tijekom sedam dana, publika moći uživati svaki dan u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, s početkom u 21 sat. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Ukrajine, Francuske i Italije, a cjelokupni program dostupan je na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: M. Gašparović, izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.