Polarni advent za najmlađe u divljem srcu Zagreba

Polarni advent i ove godine održava se u divljem srcu Zagreba Zoološkom vrtu na Maksimiru. U čaroban svijet životinja uvest će vas prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica, a poseban adventski program traje sve do do 9. siječnja 2022. godine od 11 do 19 sati. U prvom dijelu Polarnog adventa, od 27. studenoga do 19. prosinca, adventski program održavat će se petkom, subotom i nedjeljom, a u drugom dijelu manifestacije, od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022., svakodnevno.

Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake. Od 11 sati svaki puni sat do 15 sati sa Zebrina trga kreću obilasci čije su teme Mora li saonice vući baš sob, Životinjski ukrasi, Tko je bio dobar ove godine, Božićno nadmetanje i Gužva u štalici. Pod noćnim nebom slijede obilasci Mrak i vilenjak. Njihov je početak svaki puni sat do 15 do 19 sati. Ovi zanimljivi adventski obilasci traju 45 minuta i nije potrebna rezervacija.

Od subote do ponedjeljka 4. do 6. prosinca Divlje će srce grada ugostiti Grad svetog Nikole. Od petka 10. prosinca u Edukacijskom centru zainteresirani će moći razgledati edukativni postav Tajne životinjskog svijeta.

Kako bi posjetitelji ovjekovječili svoj posjet Polarnom adventu, na nekoliko ih mjesta u Vrtu za sve posjetitelje posebno sz kreirane točke za fotografiranje, a za sve koji ogladne od posjeta Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nude vam prigodnu ponudu hrane i pića. Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Zoološki vrt grada Zagreba osnovan je 1925. godine i prostire se na 7 hektara, od čega 5,5 čini kopneni dio. U njemu obitava 369 vrsta životinja, odnosno 8284 jedinki sa svih kontinenata. Ako ih želiš upoznati i u blagdanskom okruženju Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa, Vrt se zatvara u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Ovisno o trajanju programa tog dana, u Vrt je moguće ući dok se ne zatvore blagajne, tj. do 15, odnosno 19 sati.

Naslovna fotografija: Zoološki vrt Grada Zagreba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.