Posjetite Ogulin i 8. Festival ogulinskog zelja

Ogulin je nadaleko poznat po kiselom kupusu ili kako ga Ogulinci zovu, zelju, a takva jedna vrijedna namirnica zaslužuje i svoj Festival koji će ju veličati.

“Festival Ogulinskog zelja” je manifestacija koja za cilj ima kreirati atmosferu i ambijent koji posjetitelje dariva pričom i toplinom, autohtonim kulturno-zabavnim iskustvom. Projekt se konceptualno dijeli na tri dijela koji sinergijskim efektima čine cjelinu: prezentacijsko-prodajni, kulturno-zabavni i humanitarni.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Manifestaciju započinje sa podjelom sarmi, a nastavlja se sa kulturno zabavnim dijelom u kojem će članovi Kulturno-umjetničkog društva Sv. Juraj posjetitelje upoznati s tradicionalnim načinom pripreme kiselog zelja. Prezentacijsko prodajni dio će se temeljiti na radovima i proizvodima koji teže inovativnosti i kreativnosti. Kulturno-zabavni dio manifestacije ponudit će opuštenu, nepretencioznu zabavu za sve posjetitelje. A svi prisutni će imati i priliku kušati pravu ogulinsku sarmu.

Ovu tradicionalnu manifestaciju LAG Frankopan organizira u suradnji sa Gradom Ogulinom, Udrugom proizvođača i prerađivača Ogulinskog kupusa, Turistička zajednica Grada Ogulina i Pučko Otvoreno Učilište Ogulin, a ima za cilj promociju autohtonih proizvoda od zelja po kojem je ogulinski kraj nadaleko poznat.

“Ogulinski kiseli kupus/ Ogulinsko kiselo zelje” ima europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla i uzgaja se, u optimalnim uvjetima kada su u pitanju kvaliteta tla i klima, isključivo na gospodarstvima u ogulinskom kraju.

Fotografije: Turistička zajednica grada Ogulina

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.